Saborska zastupnica bošnjačke nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj posjetila Rašu

Saborska zastupnica bošnjačke nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj posjetila Rašu

24.9.2021. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Zastupnica bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj i tajnik Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske Ishak Hodžić posjetili su jučer Rašu. Stigli su na poziv predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Općine Raša Zlatana Fejzića. 

Ugostili su ih i raška načelnica Glorija Paliska te predsjednik Općinskog vijeća Željko Zahtila.

„Razgovarali smo o problemima i izazovima s kojima se susreće ovdašnja bošnjačka manjina. S općinskom načelnicom sagledali smo mogućnosti daljnje suradnje, ne samo s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine, nego i s predstavnikom Bošnjaka na nacionalnom nivou“, rekla je Lekaj Prljaskaj.

Kao član Savjeta za nacionalne manjine ispred Bošnjaka, zadovoljstvo položajem Bošnjaka u općini izrazio je i Hodžić. 

„Zahvaljujem se Općini što pomaže našu manjinu, a i općinskoj načelnici na dobroj suradnji s naša dva predstavnika u Općinskom vijeću. Želimo to održati, jer i mi Bošnjaci spremni smo dati svoj doprinos razvoju Raše. Nastojat ćemo Općini, u realizaciji njenih projekata s kojima ima veliku perspektivu, pomoći i na nacionalnom nivou“, kazao je Hodžić.

Suradnju s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine pohvalila je i raška načelnica Paliska, koja je imala priliku upoznati predstavnike Bošnjaka s najvažnijim razvojnim projektima Općine.

glorija paliska općina raša manjine ermina lekaj prljaskaj bošnjaci