Sa festivala Everything is disco, but punk is more fun (Galerija fotografija)

Sa festivala Everything is disco, but punk is more fun (Galerija fotografija)

2.8.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

LABIN -Parafrazirajući naziv punk festivala »Everything is disco, but punk is more fun«, mogli bismo reći da je u srijedu i četvrtak ispred Lamparne bilo svježe, a unutra zanimljivo.

Tijekom dva dana četiristotinjak pankera, koji su pristigli iz Njemačke, Austrije, Italije, Francuske, Slovenije, Srbije i svih krajeva Hrvatske, družilo se uz svirku dvanaest hrvatskih i srpskih bendova. Točnije, bend Nirdala iz Niša mješovit je srpsko-hrvatski jer je pjevačica iz Pule. Zagrebački The Rite Of Retaliation cijenjen je među znalcima, a publiku je posebno oduševio nastup labinskih Uselessa s pjevačem Hrvojem Hrvatinom koji je uz Vedrana Pizentića organizirao festival. No, možda bolje nikoga ne isticati jer loših nastupa, kao ni loših reakcija publike, nije bilo. Dakle, ruka gore za zagrebački Šta ima, varaždinske One Step Away i Insolitvs, umaške Zlotvore, Prod iz Garešnice te tri labinska banda: Anomaliju, Abraksas i Mors Ultima Ratio.

Na šanku nasuprot pozornice pivo je bilo najčešće »gorivo« koje se tankalo, a mogla se pojesti i vrlo ukusna maneštra. Oko šanka su bili postavljeni štandovi s majicama, zakrpama, bedževima i nezavisno izdanim CD-ima. Uz koncerte održani su turnir u malom nogometu, edukativna predavanja o ljudskim pravima, pravima životinja i globalnom zatopljenju te videoprojekcije i performansi.

R. S.

Everything is disco koncert manifestacija Punk zabava Hrvoje Hrvatin