S Norvežanima uspješno realiziran I. dio EU projekta Erasmus+ K1 Mobilnost mladih na temu “Sigurna djeca u sigurnom gradu”

S Norvežanima uspješno realiziran  I. dio EU projekta Erasmus+ K1 Mobilnost mladih na temu “Sigurna djeca u sigurnom gradu”

5.5.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Predstavnica Grada Labina, dogradonačelnica Eni Modrušan, predstavnica Udruge za mlade Alfa Albona Ana Tavić te predstavnici Srednje škole Mate Blažine, ravnatelj Čedomir Ružić s profesoricama Orijanom Tenčić i Laurom Kokot, voditeljicom Gradskog vijeća mladih i 20 učenika vratili se s uspješnog radnog posjeta Sandnesu (Norveška) u sklopu EU projekta Erasmus+ K1 Mobilnost mladih na temu Sigurna djeca u sigurnom gradu (Safe youth in Safe cities Labin-Sandnes "LaSa"). 
Učenici Srednje škole Mate Blažine koji sudjeluju u projektu su:

Antonio Bembić, David Brajković, Borna Fable, Arjeta Hodža, Erin Kos, Erna Kurbašić, Natalia Licul, Tomas Martinčić, Elena Miletić, Massima Milevoj, Dora Osmak, Karmen Rabar, Mate Ružić, Eros Stemberger, Emili Šegon, Paolo Tenčić, Kristina Višković, Carla Zahtila, Nina Zahtila i Roberta Žufić.

 

"LaSa" Youth Safety mobility project zajednički je međunarodni projekt Grada Labina i Srednje škole Mate Blažina s jedne strane i kao nositelja projekta norveškog grada Sandnesa i njihovog gradskog vijeća mladih. Financiran je sredstvima Europske unije kroz program ERASMUS+ K1 Mobilnost mladih. 

 

Osnovna tema i koncept projekta je "Sigurnost mladih". Projektom su predviđena 2 susreta u trajanju od 7 dana. Prvi  susret se održao od 27. travnja do 3. svibnja 2016. u norveškom gradu Sandnesu, a drugi će se održati u Labinu od 20. do 27. lipnja.


U prvom susretu labinski učenici su po prvi puta bili smješteni u obitelji učenika iz Sandnesa,  dok će u drugoj fazi oni ugostiti norveške učenike u Labinu. 


Budući da se drugog dana susreta održavala i konferencija Mreže zdravih gradova Norveške, labinski predstavnici su prisustvovali svečanom otvorenju same konferencije i uvodnim predavanjima. Učenici su imali priliku posjetiti škole svojih domaćina i prisustvovati samoj nastavi te su tako stekli uvid kako izgleda redovna nastava u Norveškoj.  Mladi su se jedni drugima predstavili prezentacijama o svojim zemljama, kulturi i znamenitostima, a labinski su srednjoškolci predstavili svoju  prezentaciju na temu "Sigurnosti mladih i sigurnosnih mjera u Labinu".

 

ssmb.hr

 

 

obrazovanje srednja škola mate blažina erasmus mobilnost eu projekti