Rukometni dan u Labinu: Ivano Balić kum novog ugovora RU Mladi rudar - RWE

Rukometni dan u Labinu: Ivano Balić kum novog ugovora RU Mladi rudar - RWE

12.6.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Jedan ugovor je potpisan, a produženje drugog je službeno najavljeno. Najkraći je to rezime prigodne mini-svečanosti održane danas, subota 11. lipnja 2011. godine, u organizaciji RU Mladi rudar, u holu labinske Sportske dvorane Srednje škole „Mate Blažina".

 

Ivica Maraš, voditelj splitske Rukometne akademije „Balić-Merličić", u nazočnosti najboljeg igrača svijeta i suosnivača Ivana Balića, potpisao je ugovor o poslovno-sportskoj suradnji s labinskim Mladim rudarom koji je predstavljao predsjednik Patrik Franković.

 

Osim navedenog trojca, s nekoliko prigodnih kurtoaznih rečenica, nazočnim se obratio i direktor generalnog sponzora labinskog prvoligaša, njemačkog koncerna RWE Hrvatska, Rallf Blomberg koji je istaknuo zadovoljstvo suradnjom u prošloj godini te vjerojatno skinuo „kamen sa srca" predsjedniku Frankoviću, službeno najavivši produženje sponzorskog ugovara na još godinu dana.

 

Na kraju je Ivano Balić, mini-rukometašima Mladog rudara rođenim 2000. godine i mlađi, za osvojeno prvo mjesto u Županijskoj ligi 2010/2011, uručio zlatne medalje. Da podsjetimo za labinsku momčad su, pod vodstvom trenera Alena Dukića, ove godine nastupali:  Altin Mehmeti, Marin Dukić, Edins Osmić, Gabrijel Radović, Anthony Faraguna, Kristijan Bembić, Toni Štingl, Fran Mileta, Vanja Šehić, Sebastijan Žamarija, Antonio Zahtila, Luka Šumberac,

 

U uvodnim utakmicama najprije su na parket izašle dvije kombinirane selekcije sastavljene od dječaka i mini rukometaša. Bolji je bio Mladi rudar II koji je predvođen šesterostrukim strijelcem Karlom Štucinom svladao Mladi rudar I sa 12:9.

 

U srazu mlađe kadetske i kadetske momčadi, koje se spremaju za veliki međunarodni turnir u Banja Luci od 21.-26. lipnja 2011. godine, nije bilo pobjednika, okončano je 8:8.

 

U trećem susretu dana sastale su se veteranke Arene i domaćeg Rudara. Bolje su bile Labinjanke sa 15:8. Za domaće su nastupile čak dvadeset četiri igračice iz nekoliko generacija među kojima su najzvučnijim imenima bile: Adrianom Prosenjak, Ornelom Palsika, Karmen Zalihić-Kokot, Ingrid Zuliani, Denis Fonović-Čalović...

 

LabinSport

 

ru mladi rudar rukomet rukometni dan ivano balić patrik franković rukometna akademija balić metličić