Rukomet: RU Mladi rudar poražen od Rudara u gostima

Rukomet: RU Mladi rudar poražen od Rudara u gostima

11.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

II HMRL ZAPAD / SAMOBOR: RK Rudar-RU Mladi Rudar 24:19

U samoborskoj je sportskoj dvorani ŠSD „Bogumil Toni“ domaći Rudar bio uspješniji u derbiju kola Druge muške hrvatske rukometne lige Zapad od svog mlađeg imenjaka iz Labina, bilo je Igralo se pred tristotinjak gledatelja a sudila je zagrebačka dvojka, Gordan Lukić i Mario Stipinović. U sastavu Mladog rudara nedostajali su Igor Pejić i Tomislav Stubičar, obojica zbog ozljede. Nakon prvog poluvremena domaći su vodili 12:8.

 

PRVO POLUVRIJEME

U sedmoj minuti domaći vode sa 2:1 nakon što su prvi i poveli s 1:0. Briljiraju vratari, Kos dvije obrane od toga jedan penal.

Četrnaesta minuta donosi kolosalnu prednost domaćina, 5:2. Tempo diktira Štibohar sa dva gola a osim KOsa koji nastavlja odlično braniti pariraju mu jedino Stojsavljević i Griparić s po jednim golom.

Do dvadeset druge minute igra se „gol za gol“ pa je rezultat i dalje tri razlike za domaće 8:5. Labinjani u dva navrata sa igračem više ali uzalud, čak su jednom i primili gol u toj prednosti.

U dvadeset sedmoj minuti Stojsavljević iz sedmerca postiže svoj drugi gol na utakmici i najveću prednost domaći u dosadašnjem tijeku susreta, 9:5 vraća na tri razlike, 6:6.

Domaći ipak prvih trideset minuta okončavaju s četiri gola u prednosti, bilo je 12:8. Po dva gola: Stojsavljevića, Griparića i Peruška kod gostiju a kod domaći najefikasniji igrač prvog poluvremena bio je Štibohar s pet golova.

.

DRUGO POLUVRIJEME

Prve dvije minuta nastavka ne donose nikakve rezultatske promjene. Vrata gostiju i dalje briljantno brani Kos i oni dolaze na dva koraka zaostatak, igrala se trideset sedma minuta a semafor je pokazivao 14:12 no samo minut kasnije 15:12.

Šest minuta potom Glavičić kod vodstva domaćih od 17:13 promašuje čisti zicer. U četrdeset sedmoj minuti Mladi rudar ostaje bez dva igrača u polju a Kos ih spašava obranom sedmerca da gosti ne uvećaju prednost više od trenutnih 17:13. Tri minute potom domaći idu do pet golova prednosti, što je bilo njihovo najveće vodstvo do tada, 20:15.

Pet minuta prije kraja domaći stižu do tri gola zaostatka, 20:17. Ipak samo dvije minute potom odlaze domaći do nedostižne prednosti od 23:18 a bilo je i 23:17. Gosti uzimaju time-out nakon kojeg domaći dolaze do lopte, minut i pol do kraja. Do kraja domaći održavaju prednost za konačnu pobjedu od 24:19. Pobjedi domaćih nema zamjerki a za nju su bili najzaslužniji Višić i Štibohar a na drugoj im je strani jedni parirao Stojsavljević.

 

Više na LabinSportu

 

RU Mladi Rudar rukomet sport poraz gostovanje Goran Stojsavljević