Toni Cetinski Labin

[RUKOMET] ‘Kovari’ su u Gospinom polju osvojili bod te su i dalje jedina momčad u 1. HRL jug bez poraza

[RUKOMET]  ‘Kovari’ su u Gospinom polju osvojili bod te su i dalje jedina momčad u 1. HRL jug bez poraza

10.2.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Derbi 11. kola Prve rukometne lige – južna skupina između RKHM Dubrovnik i lidera RK Mladi Rudar završio je bez pobjednika – 20:20 (11:11).

Momčad iz Labina u Dubrovnik je stigla kao favorit, a svoju lidersku poziciju opravdala je i na ovom teškom gostovanju. ‘Kovari’ su u Gospinom polju osvojili bod te su i dalje jedina momčad u 1. HRL jug bez poraza.

Ne pamti se kad je Dubrovnik ovako loše otvorio utakmicu. Gosti su stekli velikih 5:0, a uz taj podatak vrijedi istaknuti da je Dubrovnik svoj prvi pogodak postigao tek u 10. minuti utakmice!

Istina, dubrovački rukometaši donekle su konsolidirali svoje redove, na poluvrijeme se otišlo u egalu (11:11), međutim previše izgubljenih lopti ivelika brzopletost domaćih igrača tijekom utakmice išla je na ruku gostima iz Labina koji su većinu utakmice imali rezultat u svojoj koristi.

Tijekom nastavka Dubrovnik je bio u zaostatku, međutim u posljednjim sekundama mogao je i do toliko željenog uspjeha protiv neporažene momčadi iz Labina.

U 59. minuti Leo Brnin postigao je pogodak za 20:20, a gosti u 40 sekundi nisu uspjeli iskoristiti napad za 20:21. Točno 20 sekundi prije kraja Dubrovnik je pozvao time out, međutim završnica napada nije odigrana po dogovoru.  Do kraja je na semaforu ostala jedna sekunda, međutim nedovoljno da gosti odnesu pun lijen iz Gospinog polja.


Mladi Rudar je stigao do 20 bodova te će i dalje biti na prvom mjestu 1. HRL jug. Dubrovniku je ovo prvi remi ove sezone te ukupno 13 osvojeni bod.


Pod vodstvom trenera Ante LAgatora i pomoćnika Antonia Lončarice, RKHM Dubrovnik je protiv lidera igrao u sastavu Morović, Brnin (3), Čustović, Putica (2), Bušlje (1), Bevanda (4), Dabelić (3), Srna (5), Janđel, Domjanić, Cikatić, Barišić, Radić (2), Lončarica, Crnčević i Dobrić.Izvor: dbksport.com


Autor i fotografija:

Davor Lopin

rukomet rk mladi rudar sport