Rudare u novu sezonu ispratio prvi čovjek Labina

Rudare u novu sezonu ispratio prvi čovjek Labina

30.5.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Sinoć su se u ljetnikovcu Dubrova, nakon gotovo tri mjeseca, sastali nogometaši Rudara sa stručnim stožerom i užim vodstvom kluba, predsjednikom Zalihićem, prvim dopredsjednikom Kožljanom i tajnikom Milevojem.

Uz njih na večeri, kako je Zalihić rekao, koja se može kvalificirati i kao završna za sezonu 2019/2020, ali i kao uvodna u nadolazeću, bili su i glavni tajnik labinske Sportske zajednice Siniša Verbanac te gradonačelnik Labina Valter Glavičić.

Dolazak potonjeg dvojca najbolje oslikava trenutno ozračje u Labinu i podrška koju Rudar trenutno uživa u lokalnoj zajednici. To je u svom kratkom pozdravnom govoru jasno naznačio i prvi čovjek Labina: „Drago mi je da vas vidim ponovno na okupu, kao što mi je, nakon nekoliko turbulentnih sezona, bilo veliko zadovoljstvo pratiti vas prošle u kojoj ste dostojno reprezentirali naš grad. Očekujem da to nastavite i u narednoj, i definitivno Rudaru vratite reputaciju koju je uvijek imao u Istri i šire.“

Glavičić je naglasio da nas sve skupa, zbog minule pandemije, očekuje dosta izazovna budućnost, ali je uvjerenja kako će Grad Labin, kao i dosad, imati razumijevanja za sport kao jedan vrlo važan segment društva.

Obavijestio je prisutne da je zgotovljen projekt adaptacije gradskog stadiona, da se u narednih desetak dana očekuje građevinska dozvola, a onda i realizacija, ovisno mogućnostima.

Prije njega stručnom stožeru i igračima obratio se predsjednik Zalihić, po pitanju nove sezone. Rekao je da će naknade za svibanj biti isplaćene u ponedjeljak, a da je s tom uplatom i službeno okončana minula sezona. Na naknadu za lipanj raspolažu pravo samo oni koji ostaju u novoj sezoni.

O eventualnim odlascima „Kovari“ imaju vremena za izjašnjavanje do kraja slijedećeg mjeseca. Pripreme će započeti šest tjedana prije početka nove sezone, a kad se budu mogle koristiti svlačionice organizirati će se neobavezna okupljanja, na početku jednom, a kasnije dva-tri puta tjedno.

Najzanimljivija je bila njegova izjava po pitanju ambicija u novoj sezoni. „Naš cilj su prva dva mjesta koja će, po svemu sudeći, voditi u jedinstvenu III HNL u sezoni 2021/2022. Ako Opatija ode u II HNL onda je cilj titula. Ovaj prijelazni rok se nismo nikom zahvaljivali, jer smo, osim kvalitete, cijenili i višegodišnju odanost klubu, ali dogodine neće biti „sentiša“, morati ćemo se značajno pojačati jer nova liga neće trpjeti prosječnost. Bude li sve po planu u narednih par mjeseci dobiti ćemo još jednog kredibilnog generalnog sponzora, kao jamstvo naših ambicija“, zaključio je prvi čovjek labinskog trećeligaša.

NK Rudar

nk rudar nogomet remzo zalihić siniša verbanac mauricio kožljan valter glavičić