Rockwool: Zbog nestanka struje u petak nefiltrirani plinovi ispušteni 1 minutu i 3 sekunde

Rockwool: Zbog nestanka struje u petak nefiltrirani plinovi ispušteni 1 minutu i 3 sekunde

6.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Proizvodnja koja je prošlog tjedna trajala od ponedjeljka zaustavljena je u petak i bit će ponovno pokrenuta u sljedeći ponedjeljak 13. listopada.

U petak je nekoliko sati prije zaustavljanja proizvodnog pogona zbog jakog nevremena došlo do prekida dotoka električne energije. Upravo je iz tog razloga došlo do ispuštanja nefiltriranih plinova kroz sigurnosni dimnjak  u ukupnom trajanju od 1 minutu i 3 sekunde.  Kako ventilatori nisu radili, budući da su pogonjeni električnom strujom, i količina ispuštenog dimnog plina je mala.

Tijekom uobičajene proizvodnje, dimni plinovi prolaze kroz filtere i spalionik plinova.

Ispuštanje nefiltriranih plinova brzo je zaustavljeno zahvaljujući kvalitetnoj kontroli procesa proizvodnje te dobroj obučenosti naših radnika.

Ova pojava nije utjecala na kvalitetu zraka i nije štetna za zdravlje ljudi. Tako su  vrijednosti ugljičnog monoksida, sumporovodika, sumporovog dioksida te čestica PM10 na mjernim stanicama u Zajcima i Čambarelićima bile daleko ispod graničnih vrijednosti i u kategoriji prve kvalitete zraka.

 

Od prošlog tjedna, kvaliteta zraka može se pratiti na web stranicama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije http://zrak.zzjziz.hr/glavni.asp

Anđelka Toto-Ormuž

 

 

Rockwool Anđelka Toto Ormož Zavod za javno zdravstvo kvaliteta zraka Zajci Čambarelići plinovi nefiltriranje