Rockwool: Unatoč današnjim demonstracijama nastavljamo sa radom i projektima na čiji se natječaj javilo 154 mladih ljudi

Rockwool: Unatoč današnjim demonstracijama nastavljamo sa radom i projektima na čiji se natječaj javilo 154 mladih ljudi

30.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Mi smatramo da zaista nema potrebe za prosvjedima budući da su svi argumenti na strani Rockwoola.Rockwoolova tvornica u potpunosti je izgrađena prema važećoj dozvoli koje je izdalo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva RH.

Tvornica sada radi oko 100 dana i u tih 100 dana pokazali smo da u svom radu poštujemo sve pozitivne hrvatske zakone i propise.

U tvornici radi 140 radnika. Računajući još i radnike iz kooperantskih tvrtki, preko 400 radnika, na direktan ili indirektan način, rade za našu tvornicu.

 

I ono što je najvažnije, dvije stanice koje mjere kvalitetu zraka u okolici tvornice, pokazuju da je kvaliteta zraka ostala nepromijenjena. Dakle, zrak je i nakon početka rada tvornice prve najviše kategorije. Analize kvalitete zraka rade dvije potpuno nezavisne ustanove - jedna iz Zagreba, Institut za medicinska istraživanja, a druga iz Pule, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

 

Mi i dalje, bez obzira na demonstracije, nastavljamo s radom i našim projektom unaprjeđenja kvalitete života ljudi iz naše okolice, 7 latica Rockwoolova cvijeta. U okviru ovog projekta nedavno smo raspisali natječaj za stipendiranje vrijednih i talentiranih učenika i studenata iz naše okolice.

I do sada nam se na natječaj javilo 154 mladih ljudi. Što je još jedan dokaz da nas naši susjedi doživljavaju kao odgovornu tvrtku i poželjnog partnera.

 

 

Anđelka Toto-Ormuž

PR Manager / Voditeljica odnosa s javnostima

Foto: arhiva HRT-a

 

Rockwool Anđelka Toto Ormož prosvjed reagiranje