Rockwool pokreće proizvodnju početkom ljeta

Rockwool pokreće proizvodnju početkom ljeta

24.4.2008. // Jutarnji list // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Ponovni početak proizvodnje u Rockwoolovoj tvornici kamene vune u Potpićnu očekuje se početkom ljeta. Najavio je to tehnički direktor Rockwoola Adrie Marco Boi.

"Prije dva tjedna Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dostavili smo dokumentaciju vezanu za izmjene i dopune građevinske dozvole i nakon što ona bude prihvaćena, krenut ćemo u proizvodnju", rekao je Boi. Prema njegovim riječima, tvornica je 22. studenog prošle godine i zatvorena usključivo zbog neusklađenosti građevinske dokumentacije sa stanjem na terenu, a ne zbog opasnosti po zdravlje stanovništva i okoliša.

 

"Rockwool je u Istru došao kako bi ostao i radio te ćemo u potpunosti poštivati sve hrvatske propise i ugovore koje smo potpisali. Bilo je manjih problema i incidenata tijekom prvog pokretanja probne proizvodnje i žao nam je zbog toga. Tijekom razdoblja u kojem ne proizvodimo posvetili smo se svim i najmanjim detaljima oko dokumentacije, ali i svim potrebnim pripremama kako bismo ponavljanje incidenata sveli na najmanju moguću mjeru", istaknuo je Boi.

 

Rockwoolov tim će, kako je rečeno, svjestan da do sada nije bio previše otvoren prema javnosti i susjedima, ubuduće činiti sve da uspostavi što otvoreniji odnos s okolinom.

 

"Za Rockwool grupu tvornica u Potpićnu je prioritet, jer nigdje u svijetu nismo imali ovakvih problema sa stanovništvom i lokalnom zajednicom. Stoga ćemo do ponovnog početka proizvodnje izravno kontaktirati sa susjedima, a za sve je otvoren i zeleni telefon na kojem mogu dobiti sve odgovore. Postavit ćemo i dvije mjerene stanice za praćenje kvalitete zraka u Pićnu i Kršanu. Znamo da je teško povratiti povjerenje, ali pokušat ćemo to učiniti i ne sumnjamo u uspjeh", ustvrdio je Marco Boi.

 

Tijekom ovog perioda dok ne radimo posvetili smo se svim i najmanjim detaljima oko dokumentacije, ali i svim potrebnim pripremama kako bismo ponavljanje incidenata sveli na najmanju moguću mjeru.“, istaknuo je Marco Boi.Marco Boi, počeo je raditi u Rockwoolu 1999. godine na poslovima procesa, kvalitete i logistike.

Od 2002. radio je kao voditelj Rockwoolove tvornice na Sardiniji.

 

Foto: Marco Boi, Regionalexpress

Rockwool ekologija početak rada tvrtka kamena vuna pićanska dolina proizvodnja Marco Boi potpićan