''Rockwool nas je odlučio preseliti na drugi svijet a župan na Brijune''

''Rockwool nas je odlučio preseliti na drugi svijet a župan na Brijune''

4.2.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

- Dana 3. 2. 2009. ''dobar susjed'' Rockwool Adriatic d.o.o. odlučio nas je eliminirati s lica zemlje i preseliti na drugi Svijet. Poziv za odlazak upućuje dimnim signalima u bojama Rockwoolova cvijeta. S najnovijim planovima naših ''dobrih susjeda'' upoznat je sam vrh Istarske Županije i mjerodavne institucije koje su zadužene da štite naše pravo na život, a koje mi financiramo našim davanjima u proračun, početak je teksta kojim su se ekološke udruge Pićanštine večeras obratile javnosti.

- Župan i čelništvo očito je odlučilo podržati već poznate stavove Vlade RH i ostalo je pri tvrdnji kako je najjeftinije narod preseliti na Brijune. ''Naš'' zeleno orijentirani župan izgubio je svoje ekološke moći pred ministricom Dropulić, te je konačno postalo jasno da je istarskom puku namijenio sudbinu skupljača loptica na brijunskim golf terenima.

Dok župan kuje sudbinu istarskog naroda, predsjednik Skupštine IŽ, gospodin Peruško, smišlja strategiju odugovlačenja sa sazivanjem sjednice Skupštine IŽ do njezinog konačnog raspuštanja i javno se pita: ''Kome vjerovati, narodu ili institucijama?'', navodi se dalje u priopćenju. 

- Ovih je dana nastupila i podjela vlasti u vladajućem IDS-u. Čelne pozicije podijelile su se na estradu (Damir Kajin), socijalu (Tulio Demetlika), ekologiju (Josip Kontuš) i inspekcijske službe (Ivan Jakovčić), sve u cilju potpisivanja mirovnog sporazuma ili bolje rečeno kapitulacije naroda pred stranim kapitalom.

Još nije poznat termin održavanja pićanske sjednice na kojoj će biti donesene sudbonosne odluke koje će Pićance i njihove susjede zavesti u crno ili pak pružiti nadu narodu u mogući opstanak na vlastitim ognjištima. Pred Pićancima su važne odluke.

Ili će braniti stav svoga naroda i krenuti u pravno raščišćavanje ''magle'' iz pićanskog luga ili će braniti samo svoje privatne interese.

Za Rockwoolovce situacija je kristalno čista, mjerni instrumenti pokazuju da je zrak i dalje prve kategorije kakvoće, pogodan za život čak i najosjetljivijim kategorijama stanovništva pa ne postoji niti jedan valjani razlog koji nije u skladu s pozitivnim zakonima RH zbog kojih bi se Rockwool trebao iseliti iz našeg susjedstva. Do pronalaska istih, gladan puk hranit će se lovačkim pričama poznatog meteorologa iz Rockwoola.

U međuvremenu Rockwool lobira sve stranke na vlasti u općinama, Županiji i državi, kao i one koji bi eventualno na predstojećim izborima mogli zamijeniti trulu političku garnituru koja se već godinama vrti u krug bez ikakvih povoljnih pomaka i rezultata za zajednicu čiji su legalni predstavnici.

 

Aktivisti ekoloških udruga iz zadimljene Pićanštine i susjednih općina

 

 

 

 

rockwool aktivizam ekologija udruga naša zemlja politika gospodarstvo