Prvi maj M - Prvi maj

Rockwool: Kristina Đurović nastavlja obmanjivati javnost netočnim podacima

Rockwool: Kristina Đurović nastavlja obmanjivati javnost netočnim podacima

14.2.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kristina Đurović, predsjednica Vijeća Općine Pićan, nastavlja obmanjivati javnost netočnim informacijama. Između niza netočnih podataka i neutemeljenih optužbi iznesenih na danas održanoj press konferenciji, izdvojit ćemo samo neke, piše Rockwool u reagiranju.

- Naime, za razliku od onoga što je gospođa Đurović navela, 17 Rockwoolovih tvornica proizvodi u zemljama Europske Unije. Velik broj tih tvornica okruženo je poljoprivrednim dobrima ili se nalaze u samim naseljenim mjestima. Neke od njih rade i više od 50 godina, a podsjetimo, ova u Pićnu je najmodernija Rockwoolova tvornica. Dodajmo i podatak da su krajem prošle i početkom ove godine u pogon puštene dvije nove linije, i to u Francuskoj i Engleskoj. Obje su građene po uzoru na ovu u Pićnu. Nepotrebno je dodati da su ove dvije zemlje članice Europske unije.

Nadalje, za razliku od dojma koji bi se mogao dobiti nakon izjave gospođe Đurović, sudski spor Rockwoola protiv Josipa Antona Rupnika već je započeo i održano je prvo ročište. Na sudu će g. Rupnik morati dokazati svoje neistinite tvrdnje i potkrijepiti ih relevantnim činjenicama. Kao što je već i bilo ranije objavljeno, sutkinja je odbila prijedlog gospodina Rupnika da mu svjedoci budu stanovnici iz okolice tvornice, te da će u obzir uzeti samo mjerenja  relevantnih ustanova.

Ovi iskazi gospođe Đurović koji su trebali poslužiti kao opravdanje za izbjegavanje preuzimanja ugovornih obaveza, samo je još jedan u nizu pokušaja predizborne manipulacije.

I na kraju, za razliku od Rockwoola koji, od kada je započeo s probnim radom, poštuje hrvatske zakone, gospođa Đurović donedavno je imala ilegalan dječji vrtić, kojeg su joj nadležne ustanove i zatvorile, navodi se u tekstu kojeg potpisuje Anđelka Toto Ormuž u ime Rockwool Adriatica

Rockwool Anđelka Toto Ormož Pićan gospodarstvo Marco Boi Matilda Ilić prosvjed Potpićan