Rockwool danas nastavlja sa radom (kontakt 24h tel:052/858 500)

Rockwool danas nastavlja sa radom (kontakt 24h tel:052/858 500)

2.11.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Jučer, 31. listopada 2007. viša inspektorica zaštite okoliša posjetila je tvornicu te potvrdila da su ispunjeni uvjeti za nastavak probne proizvodnje, a to znači da je sustav za kontinuirano mjerenje emisija usklađen s hrvatskim propisima.

Uspostavljen je pouzdan sustav za kontinuirano mjerenje emisija, odnosno umjereni su svi uređaji pa se danas 1. studenog 2007., u jutarnjim satima počelo s pripremama za nastavak probne proizvodnje, a sama probna proizvodnja očekuje se noćas oko 24 sata.

Sva dosadašnja mjerenja ovlaštenih tvrtki pokazala su da su emisije u skladu s Uredba o graničnim vrijednostima emisija onečišćijućih tvari u zrak iz stacionarnih izvora 

Svjesni smo činjenice da je otvorenost i suradnja s lokalnom zajednicom izuzetno bitna, te smo u dogovoru s inspekcijom uspostavili sustav informiranja nadležnih tijela i javnosti o svakoj značajnijoj informaciji vezanoj uz probni rad tvornice, tijekom kojeg može povremeno doći do kvarova ili kraćih zastoja, a koji mogu rezultirati sigurnosnim ispuštanjem kroz dimnjak za nuždu ili premosnicu.

Nastavit ćemo s optimizacijom za konstantno poboljšanje proizvodnog procesa i efikasnosti, te ne očekujemo probleme prilikom ponovnog pokretanja probne proizvodnje, a ukoliko bi došlo do nepredviđenih okolnosti odmah ćemo obavijestiti javnost.

Redovite kontrole i inspekcije dio su našeg svakodnevnog poslovanja, a tako će biti i u budućnosti, budući da su one jamac i nama i susjedima da se cjelokupna proizvodnja u ovoj najmodernijoj tvornici Rockwool Grupe odvija u skladu s važećim hrvatskim propisima i prihvaćenoj Studiji utjecaja na okoliš.

Uvažavajući sve dosadašnje sugestije naših susjeda vezane za probni rad tvornice, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, u sljedećih nekoliko dana uspostavit ćemo sustav za praćenje kvalitete zraka na različitim lokacijama u okolici.

Još jednom, molimo sve susjede da sve eventualne upite i sugestije vezane za probnu proizvodnju upute na Rockwool info telefon 052 858 500 koji je raspoloživ 24 sata dnevno.

Rockwool nastavak proizvodnje priopćenje za javnost kontakt broj