RK Rudan Labin na šokantan način ispao iz Premijer lige

RK Rudan Labin na šokantan način ispao iz Premijer lige

26.5.2019. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Apsolutno je nevjerojatan način na koji su večeras rukometaši Rudan Labina ispali iz lige. Naime, više ne postoji ni teoretska mogućnost ostanka u ligi jer imaju dva boda manje od Sesveta i lošiji međusobni omjer.

Međutim, način na koji su ispali iz lige još je tragičniji i od samog ispadanja. Naime, u 57. minuti Mario Ratkajec pogodio je za 21:18 i činilo se da je sve gotovo. No, Labinjani u tom trenutku “nestaju s parketa”, a Riječani golovima Martinovića i dva Mrakovčića osiguravaju bod i ostanak u ligi.

Velika šteta, jer su tijekom susreta rukometaši Rudan Labina imali veliku prednost, najveću u 41. minuti kad je semafor pokazivao 16:11. Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, Labinjani su sami krivi za ovo ispadanje iz lige koje još uvijek nije matematički sigurno, ali sve ostalo bila bi senzacija.

Najbolji u njihovim redovima bio je Bruno Ćopić s 11 obrana (42%), dok su u polju po četiri gola zabili Mario Ratkajec, Marin Marić i Petar Puljić, ali treba reći da su za to potrošili čak 27 lopti.


LABIN – SC Franko Mileta – PREMIJER HMRL – LIGA ZA OSTANAK – 9. KOLO
SUCI: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru)

RUDAN LABIN – ZAMET 21:21 (11:9)

RUDAN LABIN: Derossi, Dukić, Mileta 3, Gajica, Lovrinović 2, Šehić 1, Juričić, Vozila 1, Ratkajec 4, Štingl, Bučaj 1, Kostić, Ćopić, Griparić 1, Marić 4, Puljić 4
Trener: Ilija Lovrinović
Sedmerci: 1/4, Isključenja: 10 minuta (Kostić 4, Lovrinović 2, Griparić 2, Puljić 2)

ZAMET: Lučin F., Dunato, Mozetić, Kezić, Jeličić, Sorić, Tomljanović 1, Babić 4 (1), Mrakovčić 5, Viskić, Glavaš 6 (4), Starčević, Martinović 5, Načinović
Trener: Nedjeljko Lalić
Sedmerci: 5/8, Isključenja: 2 minuta (Dunato 2)


TABELA

rk mladi rudar sport nogomet rk rudan labin premijer liga liga za ostanak