Rješavanje cesta u Ripendi i odvodnje na Kapelici

Rješavanje cesta u Ripendi i odvodnje na Kapelici

8.9.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

MO Kapelica

Jučer su započele konzultacije s članovima Mjesnih odbora oko prijedloga Proračuna za 2024. godinu. Tako su održani sastanci sa članovima MO Kapelica i MO Ripenda.

Uz gradonačelnika Valtera Glavičića, sastancima su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić.

Predstavnici Mjesnih odbora upoznati su sa brojnim projektima koji su realizirani na područjima njihovih mjesnih odbora ili su u fazi realizacije.

Bila je ovo prilika da se članovima Mjesnih odbora po prvi puta predstavi i novi pročelnik odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić sa kojim će zasigurno upravo Mjesni odbori imati stalan kontakt oko rješavanja zahtjeva naših sugrađana.

MO Kapelica

Na sastanku sa MO Kapelica istaknuti su brojni projekti koji su obilježili proteklo razdoblje poput potpuno obnovljenog kolnika cijelom dužinom naselja te izgradnja sve infrastrukture i nogostupa za što je zajednički sa ŽUC-om utrošeno gotovo 2 milijuna eura.

Naglašeno je i kako je zbog radova na Aglomeraciji, projektu koji će obilježiti naredni period i najveći je u našoj povijesti, mnogo novo uspostavljenih nerazvrstanih cesta na području Kapelice kako bi sve bilo imovinski pravno riješeno te kako bi se mogla uspostaviti kanalizacijska mreža do tih kuća.

Najavljeno je kako će tijekom tekućeg mjeseca  na Javnu raspravu biti upućen novi prijedlog Urbanističkog plana uređenja naselja Kapelica. Predsjednik MO Kapelica, Elvis Diminić naglasio je potrebe i neke od zahtjeva koje su zaprimili od građana te istaknuo potrebu izrade kanala za odvodnju naselja, a u vezi s time kroz dva tjedna biti će održan sastanak sa zainteresiranim građanima i predstavnicima Hrvatskih voda.

MO Ripenda

Na sastancima je zaključeno kako će u narednom periodu članovi Mjesnih odbora definirati određene prioritete i zahtjeve dostavljene od strane građana te iste dostavili Gradu Labinu. Nakon sastanaka sa svim Mjesnim odborima i zaprimljenim prioritetima od strane svih sedam MO-a, kreće slaganje nacrta Proračuna za iduću godinu.

U tijeku je uspostavljanje nerazvrstane ceste Ripenda Kras – Ripenda Kosi čime će biti stvoreni preduvjeti za planirano širenje prometnice u idućim godinama.

Bilo je razgovora o zgradi bivše škole za koju je gotov projekt statičke rekonstrukcije, a u narednim mjesecima pokreće se i postupak nabave za samo izvođenje radova.

Predsjednica MO Ripenda, Alis Kovačec Martinović naglasila je najveći aktualni problem na području MO Ripenda, a to je stanje prometnica. Konkretno, nakon što je 2022. rekonstruirana dionica od Špine do spomenika, idući prioritet je dionica od restorana Due Fratelli do skretanja za naselje Smolići za čiju će se realizaciju kontaktirati i nadležna Županijska uprava za ceste.

odvodnja kapelica javna cesta