Ria Vojsković (BK Labin) i Carel Adriatic d.o.o., Labin nominirani za ovogodišnju nagradu Istriana

Ria Vojsković (BK Labin) i Carel Adriatic d.o.o., Labin nominirani za ovogodišnju nagradu Istriana

6.12.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

I ove će se godine dodijeliti nagrada Istriana najuspješnijim pojedincima iz područja kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i obrazovanja, gospodarstva i sporta.

Dodjela će biti 17. prosinca u pulskom kinu Valli s početkom u 13 sati. Povjerenstvo za dodjelu Istriane je već objavio kandidate u pojedinim kategorijama, a od ponedjeljka, 29. studenog krenule su i posebne emisije u programu Radio Pule od 14.30 do 14.50 sati u sklopu kojih i slušatelji imaju mogućnost dati svoje glasove. Glasovat će i gradonačelnici, načelnici Istarske županije, gospodarstvenici, zdravstveni, kulturni, sportski djelatnici, medijski djelatnici, a to je moguće učiniti i putem Facebook stranice Radio Pule, medijskog pokrovitelja ovog projekta.


Videozapis

O svakom laureatu, kojem će pripasti statua Istriana, rad akademskog kipara Erosa Čakića i njegova grafika, bit će snimljen poseban video-clip - zapis koji će biti prikazan na svečanosti dodjele nagrade. Pokrovitelj manifestacije je Istarska županija uz podršku svih istarskih gradova, a generalni sponzor je Istarska kreditna banka Umag. Inicijator je kolega novinar Hine Daniel Sponza.

U kategoriji zdravstva nominirani su Jasna Valić, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica Službe za epidemiologiju, Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Emanuela Franko Dujmović, mag. pharm., Ljekarna Novigrad, Daniel Ferlin, dr. med., spec. obiteljske medicine, Lorena Lazarić Stefanović, dr. med., spec mikrobiologije Opća bolnica Pula.

U kategoriji Glazba nominirani su tenor-trombonist, skladatelj i aranžer Miron Hauser, skladateljica i pijanistica Elda Krajcar Percan s Muzičke akademije pulskog Sveučilišta i Goran Kauzlarić Griff, glazbenik iz Buja. Iz domene Kulture nominirani su poznati vizualni umjetnik Matija Debeljuh, poznati slikar Robert Pauletta te posthumno Drago Orlić novinar, pjesnik, književnik, satiričar, publicist, slikar, kulturni djelatnik i promotor gastronomije.


Znanost i obrazovanje

U kategoriji Znanost i obrazovanje imenovane su Davorka Parmač, prof., ravnateljica Osnovne škole Rivarela Novigrad, Dijana Majstorović, magistra sestrinstva, viši predavač, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i dr. sc. Lina Pliško - redovita profesorica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta. U kategoriji Sporta nominirani su Danial Temim, koji je već 15 godina trener paraolimpijke Mikele Ristoski i Ria Vojković, Boćarski klub Labin. U kategoriji gospodarstva nominirani su Milena Mičić (Aquarium Pula d.o.o.) i Carel Adriatic d.o.o., Labin.


Vesna Begić


Foto: Glas Istre, arhiva, crop verzija


ria vojsković carel adriatić nominacije istriana