REKORDNE 134 EKIPE HAKLERA: "Ulica" jača i od "Kutije šibica"

REKORDNE 134 EKIPE HAKLERA: "Ulica" jača i od "Kutije šibica"

8.12.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Na 23. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2011 - Suzuki Motortech", koji će započeti u petak u 20 sati, nastupit će 134 ekipe. Brojka je to za dvije družine veća od lanjske, ali i za isto toliko veća od broja ekipa koje će ove godine nastupiti na legendarnoj "Kutiji šibica", čime je "Ulica" postala najmasovnije okupljalište haklera u Hrvatskoj u 2011. godini.

Predstavnici većine ekipa koje će biti dio prosinačke pulske malonogometne fešte okupili su se u srijedu u pulskoj Pietas Juliji gdje je bio organiziran ždrijeb.

Ovo je osmi turnir "Moja ulica, moja ekipa" nakon što je poslije 12 godina pauze ponovno zaživio. Čast da probije led dobio je dvoboj između Pulapromet BUS drivera i Galvanizacije Lovrić. Pored ovog susreta, u pretkolu ćemo vidjeti još pet dvoboja, nakon čega će u kosturu ostati "wimbledonskih" 128 ekipa. Drugim riječima, ako neka od 12 družina koje će se oprobati u pretkolu želi stići do finala, morat će upisati sedam pobjeda, dok će onima nešto sretnijima koji kreću od prvog kola, za to biti dovoljno "samo" šest trijumfa. Među ovima nalaze se i četiri nositelja.
 
Premda se od prvog izdanja "Ulice" održanog 1978. godine puno toga promijenilo, bit turnira ostao je isti i većinu ekipa čine kvartovske družine koje uigranost duguju dugogodišnjem igranju "ispred zgrade". Jedna od takvih, poznata i po najbrojnijim i najglasnijim navijačima svakako je MNK Šijana.

- Ako nas sportska sreća pomazi, svašta je moguće, rekao je Šijanac Andrej Baša, izdvojivši i svoje favorite za trijumf na "Ulici". - Tu su uvijek Potpićanci, bivši prvaci i jedna od najboljih malonogometnih ekipa u Hrvatskoj, TNT će standardno svima biti nezgodan protivnik, dok od pulskih ekipa najdalje po meni može dogurati Santos, premda je upitno u kojem će sastavu nastupiti. Tu je još i Vita Leva, s nama se nikad ne zna, a pitanje je i da li je koja od riječkih ekipa ozbiljnija.

Naklon do poda zaslužuju malonogometne legende, Park avenija 69, koja će i ove godine pohoditi "Ulicu". - Ovaj turnir postao je već institucija, ne samo Pule i Istre, nego i cijele Hrvatske, pa smo stoga odlučili nastupiti i 23. put,  rekao je Milan Rašula, predstavnik Park avenije 69. (I. CEROVAC, snimio D. ŠTIFANIĆ)

Moja Ulica Moja Ekipa hakleri SD HAKL Pula Kutija Šibica turnir mali nogomet