Recimo ne gastro zaboravu! Radionica izrade uskrsnih pinci – Zadrugari zadrugarima

Recimo ne gastro zaboravu! Radionica izrade uskrsnih pinci – Zadrugari zadrugarima

31.3.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U sklopu projekta „Recimo ne gastro zaboravu!“ 26. ožujka u Srednjoj školi Mate Blažina,  u organizaciji Učeničke zadruge Matina,  održana je s učenicima III.g razreda radionica izrade uskršnjih pinci. Cilj projekta je educirati mlade zadrugare, kako pripremati tradicijske istarske slastice. Voditelji radionice bili su Dorijano Mohorović i Gordana Benković Gušić.

Mladi zadrugari su bili posebno motivirani da naprave čim bolje pince jer je radionica imala i jednu plemenitu namjeru, a to je pomoć Učeničkoj zadruzi Goranka  iz Gore,  u potresom stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji.

Zadrugari su pripremljene pince ponudili na aukciji u školi, a sakupljeni novac će biti uplaćen na račun OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gori,  Učeničkoj  zadruzi  Goranka.  Humanitarnu akciju „Zadrugari zadrugarima“ je pokrenula Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva.

Hvala svima koji su kušali naše pince i dobrovoljnim prilogom pomogli akciju „Zadrugari zadrugarima“. Prezentaciju radionice izradili su učenici Manuel Smilović i Marin Zoki.

(Tekst: Voditeljica učeničke zadruge Matina, Gordana Benković Gušić; foto: učenik Marin Zokić, Čedomir Ružić)izrada uskršnjih pinci pinca obrazovanje kuhar gastronomija učenička zadruga matina gordana benković gušić dorijano mohorović srednja škola mate blažiine