Reakcije na istup vijećnika Ivana Mohorovića

Reakcije na istup vijećnika Ivana Mohorovića

19.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Upravni odbor RKUD-a iz Raše reagirao je na istup vijećnika Ivana Mohorovića, koji je na posljednjoj sjednici raškog općinskog vijeća izjavio da je prostor RKUD-a Rudar Raša u posljednjih dvadesetak i više godina gotovo privatiziran. U RKUD-u Rudar smatraju kako Ivan Mohorović ovakvim izjavama obmanjuje javnost te kažu: „Knapić nije RKUD niti je RKUD Knapić. Naše društvo ima legalna tijela; Upravni odbor, potpredsjednika, tajnika i druge nosioce poslova podijeljene sukladno ustrojstvu udruge. Knapić ne odlučuje sam, već se sve aktivnosti sprovode po zaključcima i dogovorima u društvu“, rečeno je u Raši.

Podsjetili su kako rašku dvoranu koriste sve udruge s područja općine, a po potrebi i poduzeća te političke stranke. Smatraju kako je žalosno da na ovakve istupe, koji su notorna laž, nije reagirao nitko od vijećnika. „ Ovu dvoranu, jednu od najljepših u okruženju pa i u Istri, naše Društvo koristi od daleke 1949. godine. Dvoranu društvo održava, čisti, uređuje, čuva njenu ljepotu, kvalitetu i udobnost svakoga tko dođe na neki od programa koje organizira društvo ili neka druga organizacija. Pretrpjeli smo tri elementarne nepogode, sa velikim štetama. Posjedujemo bogati fond pokretnina, koji smo godinama stvarali. Ne zaslužujemo takav tretman, pogotovo vijećnika, ali smo uvijek spremni na dijalog i saslušati svakoga, svaki prijedlog koji pridonosi boljitku“, naglašavaju u RKUD-u Rudar.

Na istup vijećnika Mohorovića, kao i optužbe da je dokumentacija Turističke zajednice Raše „misteriozno nestala“ Pino Knapić odgovara: (ton - Josip Pino Knapić).

politika pino knapić josip knapić ivan mohorović rkud rudar raša rkud rudar reagiranje