Reakcija Filipovića na jučerašnju izjavu tajnika Udruženja obrtnika

Reakcija Filipovića na jučerašnju izjavu tajnika Udruženja obrtnika

14.5.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Iz dana u dan nastavlja se medijska borba između Vilima Filipovića i Arduina Golja, tajnika Udruženja obrtnika Labin. Naime već gotovo logičkim slijedom danas smo dobili demant Filipovića na jučerašnju izjavu Golje. U istom stoji da je glavni strateg Udruženja obrtnika, Golja poslao određenom broju labinskih obrtnika pismene pozive za sjednice sekcija Udruženja obrtnika te bi  prve dvije sekcije trebale održati svoje sjednice u petak, 16. svibnja 2008. godine u Velikoj vijećnici Grada Labina.

 

Filipović izdvaja da su u pozivu navedene točke dnevnog reda, izviješće o financijskom poslovanju Udruženja obrtnika kao i revizijsko izviješće Hrvatske obrtničke komore, ali istovremeno obrtnicima uz poziv nije poslana navedena dokumentacija. Postavlja se pitanje kako obrtnici mogu raspravljati o izviješću ako nemaju neposrednog uvida u tu dokumentaciju. Filipović naglašava da je Golji cilj obrtnički novac pretvoriti u privatno vlasništvo a to potkrepljuje činjenicom da je Golja u tri godine potrošio 1.800.000,00 kuna obrtničkog novca najvećim dijelom na plaće, potom na naknade obrtnicima za nastupe na sajmovima između kojih je upravo obrt «Inoplast» u vlasništvu istoga dobivao najveće naknade.

Vilim Filipović Labinski obrtici Udruga obrtnika HOK Daniel Milevoj peticija malverzacije podmetanja gospodarstvo Arduino Golja Narčizo Smoković