Reagiranje Vesne Mikleušević na anonimni komentar o izložbi „Ususret Uskrsu 2010“

Reagiranje Vesne Mikleušević na anonimni komentar o izložbi  „Ususret Uskrsu 2010“

1.4.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Dana 29. ožujka 2010. na portalu LC Labin.com preuzet je tekst o izložbi učenika "Ususret Uskrsu 2010." autora Igora Radića iz Glasa Istre. Vesna Mikleušević, predsjednica udruge HKZ „MI" Labin, reagirala je na komentar anonimnog čitatelja pod aliasom "nogometaš" objavljen  30. ožujka u 7:12 (kojeg  možete pročitati ovdje ), a kojim se, prema navodu, neprovjerenim i neistinitim podacima napada kako odgovornu osobu, tako i cijelu organizaciju ove izložbe.

Reagiranje donosimo u cijelosti:

Pročitavši komentar anonimne osobe o izložbi likovnih radova, osjećam obvezu da se kao predsjednica udruge HKZ „MI" Labin očitujem o komentaru koji vrvi neistinama i neprovjerenim podacima objavljenim na ovim stranicama od 30.03.2010. godine.
Žalosno je da se dotična osoba nije u stanju potpisati punim imenom i prezimenom. Neargumentirano napadati drugoga s leđa, krajnje je neukusno i kukavički! Očito se radi o povrijeđenoj osobi čije dijete iz bilo kojih, nama nepoznatih, razloga nije učestvovalo, ili nije nagrađeno na Izložbi. Zar smo mi tome krivi?!
Želim, stoga, upoznati sve čitatelje ovih internetskih stranica i vas, autora komentara, s istinom i odgovoriti vam na vaše dileme i nepoznanice.

Dakle:

1.            Naravno da nije moguće „da samo ova djeca iz škole „Ivo Lola Ribar" znaju crtati". Nitko od nas i ne misli drugačije! Svako, ama baš svako, dijete zna crtati, samo ako mu je to omogućeno. No, valja znati da je to ove godine bilo omogućeno samo djeci iz škole „Ivo Lola Ribar". Naime, u školi ,Jmatija Vlačić" nastavnice razredne nastave i nastavnica likovne kulture nisu se željele odazvati pozivu. To je u školi „Matija Vlačić" učinila vjeroučiteljica koja je temu obradila na satu vjeronauka i na taj način omogućila nekolicini vjeroučenika da se svojom likovnošću uključe u spomenutu izložbu. Poznavajući nastavni plan i program te poštujući svačiji izbor i odluku da se ukjluči ili ne uključi u neke aktivnosti, o tome ne želim i nemam pravo komentirati.

2.            Nije točno da sam ja članica stručnog žirija. Poštovani Anonimuse - ako iznosite neke tvrdnje, onda ih prije toga najprije provjerite. NIKADA u proteklih 9 godina, od kada sam na čelu Udruge, nisam pristupila članovima komisije u trenucima njihova rada - izbora. Stoje čudno da dolazim „iz te škole"? Pa, odnekud moram dolaziti!
Ponosim se svojom školom i svojim radom u Udruzi!

3.            Ako ste prisustvovali otvorenju izložbe, očito je da niste pozorno pratili tijek programa i moje izlaganje kada sam jasno istakla da su svake, pa tako i ove, godine izloženi SVI DOSTAVLJENI radovi. Kako nagraditi radove učenika čije se škole nisu odazvale pozivu?? Ne može se izložiti ono čega nema!!!!
Očito, rad vašeg djeteta nije nam dostavljen, stoga se potrudite objašnjenje tražiti na drugom mjestu!

4.            Usuđujete se procjenjivati stručnost žirija čija je, po vašoj tvrdnji „objektivnost upitna". Pa tko ste vi da o tome sudite?! Gdje je vaša stručnost i kompetentnost da odluku visoko kvalificiranih likovnih umjetnika Jasne Maretić Diminić i Katje Ćus, profesorica likovne kulture i Vinka Šaine, poznatog likovnog umjetnika dovodite u pitanje??
Smatram da su članovi žirija zaista vrhunski sposobne osobe koje su pozvane da o tome samostalno odlučuju!

Nakon svega ovoga suvišan je svaki daljnji komentar!!!!

Vesna Mikleušević, predsjednica udruge HKZ „MI" Labin

U Labinu, 01.04.2010. godine

 

Foto: ilustracija, arhiva

 

 

 

ususret uskrsu izložba crteža crteži uskrs oš ivo lola ribar vesna mikleušević