Re bar u starogradskoj jezgri se ponovno otvara ?!

Re bar u starogradskoj jezgri se ponovno otvara ?!

9.2.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN - Nakon više od godinu dana galerija Re u Ulici Giuseppine Martinuzzi iznova bi trebala otvoriti vrata. Vlasnik Đani Brenković najavljuje da će starogradskoj jezgri pokušati udahnuti život kulturnim priredbama, a prva će se održati uoči Valentinova.

- Naglasak će i inače biti na sadržaju, uglavnom umjetničkom, ugostiteljstvo je ovdje u drugom planu. U početku ćemo raditi samo povremeno, a stalno bismo trebali biti otvoreni od ljeta, kada ćemo program koncepcijski uskladiti i s obližnjim likovnim galerijama, najavljuje Brenković, koji drži ovdašnju kavanu i slastičarnicu.
I on će u početku plaćati tek pola najamnine, sukladno odluci Grada kojom se nastoji potaknuti oživljavanje drevnog Labina nakon što su se mnogi korisnici poslovnih prostora preselili u dinamičniji Podlabin.

Zasad, nažalost, sve ostaje na pokušajima. Jednako je prošao i projekt Zagrepčanke Zrinke Mikolčić, koja je lani u galeriji Re – čiji naziv i popularnost potječu iz osamdesetih – otvorila, pa ekspresno i zatvorila, kafe-knjižaru, zamišljenu po uzoru na Booksu, popularnu u metropoli.

I. R.

 

Foto: galerija Papa Re, arhiva

Re bar galerija re kafić gornji grad Đani Brenković