Ravnatelj labinske škole: "Održali smo sastanke da upozorimo roditelje"

Ravnatelj labinske škole: "Održali smo sastanke da upozorimo roditelje"

29.5.2023. // HRT // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Osam labinskih maturanata ozlijeđenih u prevrtanju traktorske prikolice tijekom proslave posljednjeg dana nastave i dalje je u pulskoj općoj bolnici. Dobro se oporavljaju, a jedan je operiran. Kako je utvrdila policija, traktor je izletio s ceste te se prikolica odvojila i prevrnula. Ozlijeđeno je ukupno 16 učenika. Traktor je - bez dozvole - vozio maloljetnik, također maturant.


Policija je priopćila da je maloljetni vozač traktora s prikolicom na nizbrdici iz neutvrđenog razloga prešao na suprotnu stranu ceste, probio ogradu i sletio niz padinu. Nije imao vozačku dozvolu. 


Ravnatelj: Razrednici su održali roditeljske sastanke upravo da upozore roditelje


Je li se ova nesreća mogla spriječiti i kako utjecati na mlade?


- I mi sami se uvijek pitamo. Koliko god tim mladima govorimo i upozoravamo ih na sve posljedice koje se mogu dogoditi, pogotovo kad koriste prijevozna sredstva, nikako da to dopre do njihovih ušiju. Stalno ih upozoravamo i dok se nešto ne dogodi, nažalost, oni nisu toga svjesni, rekao je Đani Žufić, ravnatelj labinske Srednje škole Mate Blažine, večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku.


- I ove školske godine, 15. 5. razrednici su održali roditeljske sastanke upravo da upozore roditelje, (...) ali, nažalost, dogodilo se to što se dogodilo, dodao je.


Rekao je kako je Ministarstvo odobrilo interventni tim koji će pružati psihološku podršku roditeljima, učenicima i osoblju škole.


Žufić je upravo bio došao iz Opće bolnice Pula, gdje je posjetio maturante.


- Sad mi je malo lakše, kad sam vidio koliko su oni hrabri, da se dobro drže, i neki će se uskoro vratiti svojim kućama. Ja im želim brz i uspješan oporavak. Još imamo učenicu i učenika u riječkoj bolnici, njih planiram posjetiti čim uvjeti budu omogućavali, rekao je Žufić.


Više pročitajte i pogledajte ovdjeprometna nesreća norijada prtlog