Raste broj djece u vrtiću "Pjerina Verbanac"

Raste broj djece u vrtiću "Pjerina Verbanac"

14.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj u srijedu, 12. studenog 2008. godine razmatrano je te usvojeno Izvješće o radu Dječjeg vrtića «Pjerina Verbanac» iz Labina u protekloj pedagoškoj godini. U izvješću ravnateljice vrtića  Irene Smoković, ravnateljice naglašen je trend konstantnog povećanja broja mališana uključenih u predškolske ustanove, pa je tako krajem svibnja ove godine vrtić i jaslice polazilo ukupno 423 mališana, odnosno prosječno je tijekom pedagoške godine bilo upisano 392 djece.

Tijekom prošle pedagoške godine u labinskom su se vrtiću provodili kraći programi ranog učenja engleskog jezika, te likovna i sportska radionica.

Naročita se pažnja posvećivala provođenju HACCP-a u vrtićima. Donošenjem Odluke o utvrđivanju mjerila za osiguranje sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u Dječjem vrtiću «Pjerina Verbanac» gradski su vijećnici nakon pune četiri godine korigirali cijenu usluge programa predškolskog odgoja u dječjem vrtiću.

Ova Odluka primjenjivati će se od 1. prosinca a cijena vrtića porasla je za 20,00 kuna mjesečno. Naime, roditelji trenutno plaćaju za devet i desetsatni boravak 530 kuna, a za pet i šest satni program 319 kuna, dok će od početka idućeg mjeseca roditelji plaćati 550 kuna za devet i deset satni program te 330 kuna za pet i šest satni program.

Ekonomska cijena trenutno iznosi 1.662,95 kuna po djetetu dok će s ovim povećanjem roditelji plaćati  33,08 posto ekonomske cijene a preostali dio plaćati će Grad Labin odnosno općine, osnivači ustanove.

financiranje ustanova Dječji vrtić Pjerina Verbanac dječji vrtić djeca HACCP