Raspisan natječaj za najbolju kratku priču u sklopu ovogodišnje turneje broda kulture „Brod knjižara“

Raspisan natječaj za najbolju kratku priču u sklopu ovogodišnje turneje broda kulture „Brod knjižara“

25.4.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Zagreb, 25. travanj 2010. - Poznati hrvatski kulturno-turistički projekt Brod knjižara- Brod kulture ove godine po prvi puta raspisuje natječaj za najbolju kratku priču koji započinje sutra, 26. travnja i traje do 31. svibnja 2010. godine. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da ponude svoje dosad neobjavljene kratke priče. Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine od najmanje četiri do deset kartica teksta.  

 

Potporu ovom natječaju dali su Ministarstvo kulture RH i generalni sponzor tvrtka MasterCard Europe

Žiri koji će birati najbolju kratku priču čine eminentna imena hrvatske književne scene, Enes Kišević, glumac i književnik te Ludwig Bauer, književnik, profesor, scenarist i kolumnist koji će pregledati sve pristigle radove, te uz pomoć Igora Gerenčera, organizatora projekta i managera u kulturi odabrati pobjednika i još 9 najboljih radova. Svih 10 radova biti će objavljeno u zajedničkoj Zbirci. 

Glavna nagrada autoru pobjedničke priče biti će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba Brodom knjižarom te prilika za promociju Zbirke. Ostalih devet autora čije će priče također biti objavljene u Zbirci imat će priliku na jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje Zbirke na turneji Broda knjižare. Projekt Brod knjižara već treću godinu bezrezervno podržava kompanija MasterCard Europe koja je prepoznala ovaj projekt kao jedinstven i neprocjenjiv u svijetu. 

Enes Kišević, predsjednik žirija, koji će ove godine Brodom kulture ploviti već treći puta, rekao je „Smatram da je ovo poticaj svim ljudima koji vole pisanu riječ i koji vole književni izričaj da se prijave i dobiju priliku za promociju i sudjelovanje na jednoj prelijepoj i jedinstvenoj kulturnoj turneji u društvu s brojnim hrvatskim i stranim književnicima, piscima i pjesnicima". 

Voditeljica marketinga i odnosa s javnošću kompanije MasterCard za Hrvatsku i Sloveniju, Aleksandra Babić, je komentirala:  "MasterCard već dugi niz godina podržava i aktivno učestvuje kao glavni pokrovitelj u projektu "Brod knjižara" koji ima za cilj afirmirati talentirane pisce i promovirati hrvatsku kulturu i umjetnost. Zadovoljstvo nam je što će projekt ove godine podržati i Ministarstvo kulture RH. Projekt "Brod knjižara" će ljubiteljima književnosti dati jedinstvenu priliku za uživanje u društvu s poznatim književnicima, piscima i pjesnicima dok će mladim piscima omogućiti objavljivanje njihovih radova i predstavljanje publici."  

Igor Gerenčer, organizator projekta i natječaja je istaknuo: „Izuzetno mi je drago da smo od ove godine pokrenuli natječaj za kratku priču čime smo obogatili našu kulturno-turističku manifestaciju Brod knjižara - Brod kulture, a objava zbirke i promocija autora koji će se naći u njoj, posebice pobjednika, će biti još vrijednija samim time što će se zbirka promovirati tijekom ovogodišnje turneje svij četrnaest dana, a javnost će moći upoznati autora odmah po izlasku zbirke."  

Natječaj je otvoren od 26. travnja 2010. do 31. svibnja 2010. godine. Radovi se mogu slati na adresu: brod.prica@gmail.com. Uz rad potrebno je priložiti podatke o autoru sa kontakt telefonom i kratak životopis. Objava pobjednika kratke priče biti će u lipnju 2010. godine. 

Brod knjižara kao jedinstven kulturno-turistički projekt u svijetu tijekom svih ovih godina plovidbe pokazao se kao izuzetno vrijedna i neprocjenjiva manifestacija koja obogaćuje hrvatsku kulturnu i turističku ponudu tijekom ljetne sezone na Jadranu. Svojim bogatim kulturnim sadržajem Brod knjižara promiče kulturu čitanja i pisanja okupljajući na svojim turnejama brojna uvažena imena hrvatske književne scene. Samo u posljednje dvije godine preko palube Broda knjižare gostovalo je oko osamdesetak hrvatskih književnika, pjesnika i publicista.  

 

Na natječaj se mogu se prijaviti svi zainteresirani, a traje od

26. travnja do 31. svibnja 2010. godine

Glavna nagrada je objava priče u Zbirci, tjedan dana plovidbe i promocija na turneji Broda knjižare 

 

 

brod knjižara ljeto turizam natječaj pjesma knjievnost publicistika