Raški ''Marginalci'' privedeni zbog divljanja, jedan udario policajca nogom u trbuh

Raški ''Marginalci'' privedeni zbog divljanja, jedan udario policajca nogom u trbuh

7.4.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Zbog divljanja za vrijeme nogometne utakmice između nogometnih klubova Barban i Raša privedena su četvorica mladića iz Raše, pripadnici navijačke skupine ''Marginalci''.

Utakmica 2. ŽNL Jug se igrala u nedjelju, 5. travnja u Barbanu, a nerede je izazvao 26-godišnji navijač iz Raše kada je pod utjecajem 1,59 promila zbog nezadovoljstva jedanaestercem  dosuđenim u korist domaćina u teren bacio drvenu palicu te počeo urlati i mahati šakama prema navijačima NK Barbana u čemu su mu se pridružila još trojica navijača u dobi od 23 do 30 godina.

Policija, koja je osiguravala utakmicu, agresivnog je mladića uz sredstva prisile privela u policijsku postaju Pula, dok su ostala trojica privedena bez sredstava prisile. No, pijani 26-godišnjak, nakon što su mu u policiji skinute lisice, nastavio je divljati a u jednom je trenutku jednog od policajaca udario nogom u trbuh.  

Zaradio je kaznenu prijavu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, a sva su četvorica prekršajno prijavljena prema Zakonu o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima.

policija marginalci divljanje raša navijači NK Raša 1938 nk barban kaznena prijava navijački nered utakmica huligani