Raša vas zove večeras na Festival Melodije Istre i Kvarnera!

Raša vas zove večeras na Festival Melodije Istre i Kvarnera!

30.6.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Festival Melodije i Kvarnera održat će se večeras u Raši. S obzirom na to da je najavljeno loše vrijeme, na Trgu republike postavlja se šator za izvođače i publiku. Pretprogram u izvedbi domaćih snaga započinje u 20.45, a četvrta festivalska večer MIK-a starta u 21.12 sati.
Nastupit će 19 izvođača.
Ulaz je besplatan!

Zbog održavanja manifestacije raški trg bit će zatvoren za promet.
 
 
Festival Melodije i Kvarnera 2017. održat će se u Raši, na Trgu Republike, u petak, 30. lipnja. Pretprogram u izvedbi domaćih snaga započinje u 20.45, a festivalska trosatna večer starta u 21.12 sati. Nastupit će 19 izvođača. Ulaz je besplatan! 

Karavana jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj u Raši gostuje po prvi put u njegove 53 godine. Povod je 80. rođendan „najmlađeg grada u Istri“. Raša će biti jedina ovogodišnja postaja MIK-a u Istri.

– Veselimo se MIK-u. Čekali smo ga 53 let, i dočekali na naš 80. rođendan, kaže načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein. - Vitalna 80-godišnjakinja poziva sve ljude dobre volje da dođu na raški trg i da dožive našu gostoljubivost uživajući u MIK-u i njegovim uspješnicama. Do tada jedno rudarsko – Sretno!, dodaje načelnica.

- MIK je prije svega festival pozitivnih vibracija, od odabira pjesama, tekstova, preko izvođača, do onog najvažnijeg – njegove publike. MIK je i promicatelj tradicionalnog, i to je ono što čini njegovu opstojnost i opravdanost, kaže direktor Festivala Andrej Baša.

Inače, 47. izdanje MIK-a  započelo je 27. lipnja u Opatiji, dan kasnije karavana gostuje u Malinskoj, a 29. lipnja na kastavskoj Crekvini. Nakon Raše, na rasporedu je finalna večer u matičnoj luci Festivala - Rijeci, i to u nedjelju 2. srpnja.

U pripremama za Festival u općini Raša snimana je Kartulina z MIK-a, 30-minutna promotivna reportaža koja se emitira na brojnim lokalnim TV-postajama širom Hrvatske, a koju možete pogledati ovdje: http://www.festivalmik.com/hr/tv-mik/kartuline-z-mika-2017. Festivalsku večer iz Raše izravno će prenositi Radio Labin.

Zbog održavanja manifestacije raški trg bit će zatvoren za promet od 6.30 sati u petak do 6.30 sati idućeg dana.
 
 
 
 

mik melodije istre i kvarnera zabavna glazba glazba raša