Raša: Predstavljen projekt "Otpad - bogatstvo o kojem brinemo"

Raša: Predstavljen projekt "Otpad - bogatstvo o kojem brinemo"

27.4.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

„Reciklirajte, odvajajte otpad, čuvajte prirodu, ne bacajte smeće, čuvajte Zemlju“. To su samo neke od poruka koje su učenici OŠ Ivana Batelića iz Raše uputili na prezentaciji njihovog ekološkog projekta „Otpad – bogatstvo o kojem brinemo“, održanoj u školskoj knjižnici 22. travnja 2016. godine u povodu Dana planeta Zemlje.

Projekt je ostvaren pod kapom Općine Raša, a u suradnji s eko-udrugom Put i Komunalnim poduzećem 1. MAJ Labin, čiji su predstavnici prisustvovali prezentaciji. Sufinanciran je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Đaci su o važnosti odvajanja otpada učili kroz radionice, prezentacije, igraonice, eko-kvizove i edukativne akcije pod budnim okom voditeljica - učiteljica Sonje Škalamere Novak i  Jelena Bugarski. Učenici su tijekom prvog polugodišta izradili prigodne letke, logo, crteže, slike i kalendar za 2016. godinu; dekorativne predmete u sklopu izborne nastave likovne kulture i prirode. Za izdvojiti je 3D model planeta Zemlje, izrađen od novinskog papira, a u završnoj je fazi renoviranje starih školskih klupa i stolica tehnikom dekupaž. 

Svečanost su pjesmom i recitacijama začinili učenici trećeg i petog razreda.
 
 
 
 

raša otpad edukacija djeca oš ivan batelić