Raša jedna od postaja dokumentarca „Vjetar u kosi“ Aleksandra Stankovića

Raša jedna od postaja dokumentarca „Vjetar u kosi“ Aleksandra Stankovića

5.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U Raši je danas održano snimanje putopisnog dokumentarnog serijala - motoputopisa "Vjetar u kosi", urednika, autora i voditelja Aleksandra Stankovića. Putujući motorom, Stanković, voditelj popularne TV-emisije „Nedjeljom u 2“, donosi zanimljive priče o njegovim postajama: Rašu je, kako kaže, odabrao zbog njene povijesne i arhitektonske posebnosti. 

Snimalo se kroz naselje, na trgu i u rudniku, a pred mikrofon je stao i jedan bivši rudar, svjedok vremena po kojem je Raša postala šire prepoznatljiva.

Snimateljsku ekipu dočekala je načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein, darujući Stankovića zavičajnim knjigama o „najmlađem gradu u Istri“. 

Raša je bila posljednja ruta u istarskom dijelu serijala „Vjetar u kosi“: prethodno se snimalo u Novigradu, Pazinu, Bermu, Limskom kanalu, Balama, Mutvoranu, Poreru.

"Vjetar u kosi" već treću sezonu emitira se na HRT-u, koji ujedno i potpisuje produkciju serijala. Scenaristi su Aleksandar Stanković i Danijela Stanojević, a redatelj Matija Vukšić. Serija će biti prikazana u jesenskoj shemi ove godine, kroz četiri epizode, a emitiranje one raške očekuje se u listopadu.
 
 
 

vjetar u kosi snimanje dokumentarac glorija paliska bolterstein aleksandar stanković