Raša: Iskoristiti enduro utrku u turističke svrhe

Raša: Iskoristiti enduro utrku u turističke svrhe

25.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća Raše, vijećnicima je predsjednik Moto kluba Enduro Istra Teama Alen Kiršić, predstavio inicijativu za suradnju u organizaciji enduro utrka koje oni u Raši organiziraju od 2008. godine. Kiršić je ustvrdio kako mu je zadovoljstvo što nakon 13 godina koliko organiziraju utrke, ranije u Svetom Martinu, a sada u Raši, mogu napokon predstaviti svoj program.

Kazao je i kako je danas njihova utrka jedna od pet najjačih enduro utrka u Europi i među 10 svjetskih extreme utrka. Ali oni bi se željeli razvijati kako bi došli u top pet svjetskih utrka, a zato im treba rekao je Alen Kiršić: (ton – Alen Kiršić). Uvjeren je da imaju znanja i volje da: (ton – Alen Kiršić 1).

Govorio je on i o zgradi bivše Prvomajske, kroz koju od 2012. godine vodi i dio staze, što nikada nije prestalo izazivati negodovanje građana emocionalno vezanih za taj objekt: (ton – Alen Kiršić 2). Alen Kiršić je zatražio i suglasnost za korištenje odlagališta otpada Karlota, kojega bi Enduro uredio u centar za treniranje.

Vijećnici su uglavnom pohvalili inicijativu i želju za suradnjom, ali su mišljenja da bi se prema zgradi bivše Prvomajske, odnosno bivšeg rudnika trebalo pokazati više poštovanja. O inicijativi Moto kluba Enduro Istra Teama na sjednici se nije glasalo, već će vijećnici njihovu inicijativu razmotriti i zaključak donijeti na jednoj od slijedećih sjednica.

raša enduro alen kiršić MK Enduro Istra Team prvomajska karlota