Radionice za roditelje polaznika Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“

Radionice za roditelje polaznika Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“

27.1.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Dječjem vrtiću "Pjerina Verbanac"  Labin,  u okrilju Projekta Labin - Zdravi grad, organizira se ciklus radionica o dječjim pravima i pravima roditelja, vrijednostima i načinu odgoja, potrebama djece i roditelja, sa naglaskom na razvojnoj dobi predškolske djece.

Radionice za roditelje se organiziraju  u suradnji s odgajateljicama i stručnim suradnicima Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" Labin, a voditeljice su Kristina Pučić - dipl. socijalni radnik, Đeni Zuliani - mag. psihologije i Sanja Franković - dipl. socijalni radnik.

Pojedini ciklus sastoji se od tri radionice koje se održavaju jednom mjesečno u trajanju od dva školska sata u poslijepodnevnim satima. Za radionice se prijavilo 37 roditelja.

Prva skupina od 14 roditelja odgojne skupine "Loptice" iz Centralnog vrtića započela je s radom u srijedu, 20.siječnja 2010. godine. Drugu skupinu čini 9 roditelja iz PO Jaslice, PO Stari grad i PO Rabac, a oni su prvu radionicu iz ciklusa imali u četvrtak, 21. siječnja 2010. godine. Treća grupa od 14 roditelja odgojnih skupina "Loptice" i "Vrapčići" iz Centralnog vrtića započela je s radom u ponedjeljak, 25. siječnja 2010 godine

Svaka radionica  tematski je organizirana. Uči se kroz igru, razgovor i podjelu iskustava. Nakon uvoda u temu dana, daljnji rad se bazira na prigodnim iskustvenim vježbama, simulacijama, komentiranju i argumentiranju i iznalaženju novih "rješenja", aktivnom sudjelovanju roditelja kako  bi se na taj način osvijestile i podržale sve sposobnosti i kapaciteti koji roditelji sami posjeduju, a koji su njihovi saveznici u svakodnevnom životu i odgoju djece. Utisci učesnika radionica - prisutnih roditelja i odgajatelja, vrlo su pozitivni, a podjela iskustava i nova saznanja vrlo su primjenljivi u praksi svake obitelji.  

 

Loredana Ružić Modrušan
stručna suradnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina
 
 

radionice dječji vrtić pjerina verbanac dječji vrtić sanja franković kristina pučić đeni zulijani odgoj obrazovanje roditelji