Rabac: Vozač motocikla uhićen zbog 2,47 promila alkohola, a suvozač zbog vrijeđanja policajaca

Rabac: Vozač motocikla uhićen zbog 2,47 promila alkohola, a suvozač zbog vrijeđanja policajaca

3.8.2011. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Jučer su u prostorije Policijske postaje Labin privedena dvojica muškaraca u dobi od 53 i 49 godina, obojica s područja Labina, od kojih jedan zbog ugrožavanja sigurnosti javnog prometa, a drugi zbog vrijeđanja policijskih službenika.

Naime, tijekom nadzora prometa, policijski službenici su jučer oko 2,50 sati u Ulici Slobode u Rapcu zaustavili motocikl marke Honda 750, švicarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak, dok se u svojstvu suvozača, na motoru nalazio 49-godišnjak. Nakon što je vozač motocikla alkotestiran, utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg te je isključen iz prometa i uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Tijekom postupanja prema suvozaču, koji nije imao zaštitnu kacigu, 49-godišnjak je započeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike, a s takvim ponašanjem nije prestao ni nakon izdanih upozorenja i zapovijedi te je i on uhićen i priveden u prostorije policije postaje.

Obojica muškaraca su tijekom jučerašnjeg dana dovedeni na Prekršajni sud Pazin, Stalna služba Labin, i to 53-godišnjak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 49-godišnjak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

rabac vrijeđanje zakon o sigurnosti prometa na cestama remećenje javnog reda i mira uhićenje alkohol motor policija prekršajni sud