Rabac postaje vodeća odmorišna destinaciju visoke kategorije

Rabac postaje vodeća odmorišna destinaciju visoke kategorije

22.8.2016. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Hrvatska nema dovoljno smještajnih kapaciteta za broj turista o kojemu mašta i koji bi rezultirao time da turizam postane naša strateška gospodarska grana i pokretač razvoja. Stoga je svaka investicija u smještajne kapacitete u hrvatskom turizmu hvalevrijedna i obećavajuća, a pred nama je jedna koja će već iduće sezone osigurati smještaj za više od tri tisuće gostiju.

 

Valamar Riviera, vodeća turistička kompanija i jedan od najaktivnijih investitora u turizam u Hrvatskoj, ulaže pola milijarde kuna u izgradnju dvaju luksuznih ljetovališta u destinaciji Rabac - Family Life Bellevue Resort koji će iduće sezone postati prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj, te Valamar Girandella Resort.

 

 

Izgradnja počinje ove jeseni, a ljetovališta će biti otvore-na početkom iduće turističke sezone, čime će repozicionirati Rabac u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije.

- Do 2020. planiramo uložiti između 1,5 do 2 milijarde kuna u razvoj našeg portfelja. Planirani investicijski ciklus za 2017. vrijedan je ukupno 753 milijuna kuna, što predstavlja najveće ulaganje u razvoj portfelja u jednoj godini u dosadašnjem poslovanju Valamara, od čega ćemo čak pola milijarde kuna uložiti u Rabac.

 

 

Ulaganjem u dva resorta s gotovo 800 hotelskih soba te brojne restorane, plaže, bazene i ostale turističke sadržaje koji mogu ugostiti više od 3.000 gostiju, značajno ćemo podignuti kvalitetu destinacije Rabac. S realizacijom investicije otvorit će se i radna mjesta za više od 300 novih djelatnika, a s daljnjim razvojem ovog projekta ciljamo na goste više platežne moći, kaže nam Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere. Dakle, iduće godine hoteli Bellevue i Albona u potpunosti će biti rekonstruirani i postati Family Life Bellevue Resort. Nova ulaganja u bazene, restorane, plaže, zabavne i ostale sadržaje u ovom resortu značajno će unaprijediti kvalitetu usluge prema TUI standardima.

Ovaj vodeći svjetski turoperator u Family Life Bellevue Resort planira dovesti oko 80.000 gostiju, odnosno ostvariti više od 400.000 noćenja, primarno kroz otvaranje novih avio tržišta s područja Skandinavije i Velike Britanije.

U sklopu projekta Valamar Girandella Resort bit će obnovljena sva tri paviljona, centralna zgrada s restoranom te tri vile za smještaj gostiju, i to prema točno određenom konceptu. Tako će jedan paviljon biti preuređen u smještaj po konceptu adults only s vlastitim bazenom i pool barom te recepcijom, drugi paviljon će biti preuređen kao family koncept, a vile će biti nadograđene i proširene u premium smještaj.

Treći paviljon bit će u potpunosti rekonstruiran u hotel s bazenskim sadržajima namijenjen obiteljima, koji će biti zajednički brendiran s internacionalnim konceptom specijaliziranim za obitelji, a obnova je planirana u 2018. B. SAVIĆ

girandella investicije karijere valamar rabac gospodarstvo turizam ulaganja željko kukurin