Rabac: Pijan udario u nekoliko parkiranih vozila, a potom i u pješaka

Rabac: Pijan udario u nekoliko parkiranih vozila, a potom i u pješaka

18.7.2018. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U utorak, 17. srpnja oko 4.50 sati, u Ulici Sv. Andrije u Rapcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.


Nesreća se dogodila kada je 65-godišnjak upravljao automobilom Mercedes, norveške registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.98 promila. Nakon što je sa šetališta Lungomare skrenuo u Ulicu Sv. Andrije, vozač je izgubio nadzor nad vozilom, skrenuo van kolnika i udario u živicu. Potom se vratio na kolnik i nastavio vožnju, pri čemu je udario u parkirani automobil Mercedes, njemačke registarske oznake u vlasništvu 32-godišnjeg njemačkog državljanina. Vozač je nastavio kretanje te je udario u parkirani automobil Toyota, finske registarske oznake u vlasništvu 33-godišnjeg ruskog državljanina, a potom i u Škodu, rumunjskih registarskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjeg rumunjskog državljanina. Nakon toga popeo se sa stražnjim dijelom vozila na nogostup, gdje je udario u 45-godišnjeg pješaka, koji je u nesreći lakše ozlijeđen.


Vozač je uhićen te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 


rabac policija pijanac alkohol prometna nesreća