RABAC: INCIDENT NA RAMPI ISPRED ULAZA U KAMP OLIVA Kiršiću zabranjen, pa nakon tri sata natezanja ipak dozvoljen prolaz do mora

RABAC: INCIDENT NA RAMPI ISPRED ULAZA U KAMP OLIVA Kiršiću zabranjen, pa nakon tri sata natezanja ipak dozvoljen prolaz do mora

14.7.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinski obrtnik Alen Kiršić, podnositelj prijave Uskoku i DORH-u protiv uprave tvrtke Maslinica Rabac u talijanskom vlasništvu, izvijestio nas je o jučerašnjem incidentu na ulazu u kamp Oliva. Tvrdi da je samo njemu zapriječen ulaz dok drugi nesmetano prolaze do mora. Kiršić tvrdi da talijanski vlasnik Maslinice nema pravo nikome zapriječiti prolaz tim putem, a odnos te tvrtke prema njemu smatra osvetničkim zbog navedenih prijava.

- Želio sam ući u kamp jer sam htio spustiti svoje plovilo u more na mjestu predviđenom za tu namjenu. Međutim, zaustavio me zaštitar i rekao da po nalogu prokurista Gorana Zahtile ja ne mogu proći kroz kamp. Svi drugi su prolazili, samo je meni striktno zabranjen prolaz. Stoga sam nazvao policiju i tražio da se napravi službeni zapisnik da mi je onemogućen prolaz do mjesta predviđenog za spuštanje plovila u more koje se nalazi na pomorskom dobru u uvali Maslinica. Upoznao sam ih s informacijom da je labinski gradonačelnik nedavno javno na sjednici gradskog vijeća rekao da je s upravom Maslinice postigao dogovor da se svima kojima treba usluga spuštanja plovila u more omogući prolaz kroz kamp, veli Kiršić, tvrdeći da rampa na ulaznu u kamp ne bi ni smjela biti jer se nalazi na nerazvrstanoj javnoj cesti koja nije u vlasništvu Maslinice.


Policija je otišla na razgovor kod Zahtile, rekli su mi da ga nema iako sam znao da je tamo, ali ih očito nije htio primiti. Nakon toga sam ostavio vozilo s plovilom ispred rampe i nazvao Grad Labin da bih obavijestio gradonačelnika i komunalnog redara o svojoj situaciji. Uspio sam doći samo do sekretarice gradonačelnika koja me obavijestila da će mi se netko javiti. Ona je prenijela informaciju jer su, iako mi se nitko nije javio, očito proradili telefoni pa me nazvao šef zaštitara i nakon tri sata čekanja i natezanja rekao da mogu proći i da ću moći i ubuduće, rekao nam je Alen Kiršić, na čiji su poziv jučer u kamp stigli labinski policajci.


Policijsko upozorenje


Odgovarajući na naš upit Policijska uprava istarska potvrdila je da su policijski službenici postupali po dojavi 53-godišnjaka da mu je onemogućen ulazak u kamp na području Rapca.


- Provedenim izvidima utvrđeno je da nema elemenata prekršaja ni kaznenog djela te su osobe upozorene na ponašanje i upućene da se za rješavanje konkretnog problema obrate Gradu Labinu, s obzirom na njihovu nadležnost oko uređenja prometa na nerazvrstanim cestama, odgovorili su iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Branko BIOČIĆ 


Rabac incident alen kiršić rampa policija