Puna jedra u ljetnim mjesecima / Ljetna škola jedrenja u JK Kvarner Rabac

Puna jedra u ljetnim mjesecima / Ljetna škola jedrenja u JK Kvarner Rabac

26.6.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U jedriličarskom klubu Kvarner i ovo ljeto djeca mogu provesti praznike s vršnjacima, u veselom okruženju s puno zabave i zajedničkog učenja kroz igru, puno sunca, mora i jedrenja.

"Pokazat ćemo i objasniti sve što treba znati o jedrilici, jedrenju, vjetru i moru, a u to ćemo na primjeren način uklopiti i nužnu teoriju. Naša ljetna škola jedrenja temelj je svakog daljnjeg svladavanja ove lijepe vještine. Sve što djetetu potrebno su kupaće gaćice, udobna majica s dugim rukavima, kratke hlače i obuća koja se može smočiti. Nikako ne smijete zaboraviti kapu i zaštitu protiv sunca, a djeci koja nose naočale potrebna je i uzica za naočale. Igrati se, naučiti jedriti i pri tome uživati u ljetu osnovna je ideja naše Škole jedrenja." komentirao je voditelj Škole jedrenja Nenad Borić.

„Optimist" je idealna jedrilica za obuku dječaka i djevojčica do 14 godina starosti. Njen oblik, oprema i svojstva pri jedrenju garancija su sigurnosti - Optimist je nepotopiv! Naravno, iskusni učitelji jedrenja uvijek čamcem prate male jedriličare i paze za njihovu sigurnost.

Svi zaintresirani za pohađanje tečaja pozivaju se 6.7. u 10.00 sati u prostorije kluba. U slučaju većeg broja polaznika prednost imaju ranije predbilježeni. Preduvjet za upis djece je da su solidni plivači i da imaju od 7 do 14 godina. Škola jedrenja će se održati od 6. do 19.7. nakon naučenih osnovnih vještina djeca će nastaviti sa druženjem, učenjem i igrom cijelo ljeto.

"Natrag nekoliko godina u Klubu tijekom ljetnih mjeseci jedri nešto više od četdeset djece različitog uzrasta, od najmlađih koji počinju sa Školicom, zatim oni koji jedre samo tijekom ljetnih mjeseci te naši standardni natjecatelji koji već polako prelaze u veće juniorske klase. Tako da trenutno imamo široku paletu grupa organiziranih prema iskustvu. Po završetku Školice i učenja osnova upravljanja brodom, najmlađi se počinju učiti i osnovama regatnog jedrenja kroz kvalifikacije za Prvenstvo Kluba kako bi nakraju ljeta bili spremni za prvi veliki regatni izazov na Rabačkoj regati sredinom rujna. Rabačka regata je prošle godine bila jedna od pet najvećih regata u Hrvatskoj za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial." komentirao je podpredsjednik kluba Luka Sinković.

RASPORED DOGAĐANJA / LJETO U KLUBU 2014.:
6. - 19.7. - Škola jedrenja za djecu
19.7. - Podjela priznanja polaznicima Škole jedrenja
4. - 22.8. - Prvenstvo Kluba 2014. (OPT) - kvalifikacije
23. - 24.8. - Prvenstvo Kluba 2014. (OPT) - Plov za medalje, FINALE
20. - 21.9 - Rabačka regata 2014. (OPT, LRD, L4.7)

 

 

jk kvarner škola škola jedrenja jedrenje regata rabac more klasa optimist