Puna dva sata brutalnog, crnog i iskrenog humora

Puna dva sata brutalnog, crnog i  iskrenog humora

14.4.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

U utorak 13. travnja, Labin  su pohodila tri najznačajnija imena  hrvatske i slovenske stand up komedije, Ivan Šarić, Vlatko Štampar i Slovenac Vid Valič u organizaciji  studentske udruge AIESEC i mladog poduzetnog labinskog studenta Alena Halilovića koji je ujedno i zaslužan za dvosatno smijanje do suza.

 

Prvi od stand up komičara koji je nastupio, a ujedno i voditelj večerašnjeg nastupa, bio je  Ivan Šarić, široj javnosti poznat kao jedan od voditelja showa Hrvatska traži zvijezdu koji se trenutno „vrti" na RTL televiziji. Na repertoaru ovog, inače Zadranina koji se trenutno nalazi na studiju u Rijeci, našli su se svi: od njegovih poslodavaca, razlika između žena i muškaraca, aktualnog predsjednika, društvene mreže Facebook koja rezultira sveopćeom društvenom retardacijom, pa do njegove majke osobno. Ismijavao je tipično ženska i tipično muška ponašanja koja su bila vjerodostojno interpretirana do krajnjih granica i brutalne istine.

 

Čakovčanin Vlatko Štampar razvio je jedan svoj prepoznatljiv smisao za humor koji prelazi granice crnog humora bazirajući ga na seksualnosti i fetišizmu koji ide dokle god seže granica mašte. Pojedini detalji i ideje što, primjerice učiniti s muškim ili ženskim spolovilom, mogu poslužiti za jedan uvrnuti scenarij razine redatelja Davida Lincha ili Tima Burtona, pod uvjetom da cenzura ne vrijedi za nekolicinu zemalja.

 

Trenutni voditelj showa Slovenija ima talent, Vid Valič s razlogom nosi titulu jednog od najpopularnijih komičara naših susjeda. Prema njegovim riječima, komičarskim poslom, počeo se baviti zbog boljeg razumijevanja svakodnevnog života. Pokazao je kako je najbolji humor upravo onaj koji je na vlastit račun, biti Slovenac ili bilo koji pripadnik naroda bivše nam države, najbolje je dočarati na svojoj koži.  Poistovjećujući čovječju ribicu, koja kao endem živi samo o Sloveniji i Hrvatskoj, nostalgično se prisjećajući bratstva u kojem su živjeli narodi bivše Jugoslavije. Rasistički humor uobličen u bijelu i crnu (novootkrivenu) čovječju ribicu, izmamio je jednu on gromoglasnijih ovacija.

 

Inteligentnim, brutalnim,ali nadasve iskrenim humorom, te vrlo dobrom komunikacijom s  publikom labinski gosti, učinili su i još jednu plemenitu stvar, nastupali u sklopu humanitarne akcije u kojoj se skupljao prihod za labinski centar Liče Faraguna, za djecu s posebnim potrebama.

 

Nakon ovog uspješnog gostovanja pred vrlo solidno popunjenom labinskom kinu, od organizatora Alena Halilovića doznajemo da je ovo bio tek početak, te da tek predstoje događanja koja će oživnuti  zabavnu ponudu grada Labina.

 

 

Foto: Vid Valič, mutna slika zbog gromoglasnog smijanja

 

 

 

stand up comedy show zabava smijeh vid valić ivan šarić vlatko štampar komedija