Psihički bolesnik srušio bistu Tita u Labinu?!

Psihički bolesnik srušio bistu Tita u Labinu?!

10.2.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Da je psihički bolesnik srušio Titovo poprsje jučer u Labinu, u emisiji lokalnog radija izjavio je predsjednik Udruge antifašističkih boraca Ruđero Faraguna, ponovivši i kasnije u razgovoru s nama da se radi o teškom šizofreničaru starom oko 42 godine.

- Više detalja dobit ćete od policije, koja me o tome obavjestila, a nadam se da će se sada rasvijetliti i višekratno skrnavljenje spomenika palim borcima na prometnici Labin-Raša - rekao je Faraguna, rekavši također da mu je drago što oko tog vandalskog čina nije u igri nikakva politička pozadina.

Na kraju kratkog razgovora spomenuo je da će se poprsje Tita, rad akademskog kipara Mate Čvrljka iz Labina, postavljenog na Trgu 2. mart i relativno blizu Policijske postaje, na postolje vratiti za nekoliko dana. U ovom trenutku još nismo uspjeli dobiti potvrdu policije. Na naše pitanje glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić rekla je da počinitelj još uvijek nije poznat. (MM)

mate čvrljak tito bista poprsje ruđero faraguna josip broz tito nataša rogić PU Istarska srušiti vandali vandalizam uništavanje NOB