Prvo predstavljanje Plinija Cuccurina u Labinu

Prvo predstavljanje Plinija Cuccurina u Labinu

25.10.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Za istarskog župana natjecat ću se nakon vrlo dobrih i poticajnih iskustava koje imam s entuzijazmom građana u upravljanju svojim rodnim mjestom Bale uz moralnu obvezu da svojim novim iskustvom u politici i 25-godišnjim uspješnim radom u privredi doprinesem da i drugi u Istri žive bolje i kvalitetnije. Riječi su to Plinija Cuccurina izrečene sinoć pred tridesetak simpatizera i znatiželjnika okupljenih na njegovom prvom predstavljanju u Labinu, održanom u Teatrinu na poziv predsjednika Udruge “Nova snaga - Forca nuova” Williama Negrija, koji ga je pozdravio u ime domaćina.

U gotovo jednosatnom zanimljivom izlaganju Cuccurin je više puta podsjetio da se u politiku nije uključio kako bi povećao svoje bogatstvo, već kako bi svojim uključivanjem u društveni život svoje rodne sredine pomogao da sami građani što je moguće više budu uključeni u stvaranje vlastite budućnosti. - Kao što smo i mi u Balama sami, na referendumu i na druge načine, odlučivali kakav grad želimo, tako i vama u Labinu predlažem da se otrgnete od apatije, da prestanete biti ravnodušni i šutljivi te da vlastitim uključivanjem u život svoje sredine postanete suodgovorni za vlastitu sudbinu, odnosno kakav Labin želite za 10 do 15 godina, odgovorio je Cuccurin na pitanje da li bi on, u slučaju da postane istarski župan, prekinuo prometnu izolaciju Labinšćine te je suvremenom prometnicom povezao s Istarskim ipsilonom na čvorištu kod Žminja.

- Nisam od onih koji govore ono što moji slušatelji žele čuti, već vas na temelju naših iskustava u Balama, ali i drugim sredinama gdje su nezavisne liste na vlasti, želim potaknuti da shvatite vlastite mogućnosti i da se okrenete ljudima koji će, na temelju znanja, entuzijazma i ljubavi prema svojoj sredini, moći i znati rješavati vaše temelje probleme, naglasio je prvi čovjek udruge Ladonja.

Novu praksu predizbora kandidata za župana u Ladonji on je ocijenio pozitivnom i poželjnom za sve stranke koje se smatraju demokratskim, jer je to mnogo pošteniji i demokratskiji način od uobičajenog samokandidiranja, kakav sada postoji, kako reče, i u stranci koja ima 6.000 članova i naziva se demokratskom, rekao je Cuccurin, ne spominjući pritom posebno IDS.

Kao jedan od četiri predložena kandidata u predizborima vjeruje da će dobiti povjerenje većine, jer kandidirao se da pobijedi, a u tom slučaju “u roku od 60 dana pripremit ću ne samo program, već i ekipu koja će ga provoditi odmah nakon izbora.”

U tom slučaju okrenut će se svim političkim opcijama u Istarskoj županiji, dosljedan svom uvjerenju da se Istra može brže mijenjati samo ukoliko se ključne odluke donose i provode voljom svih političkih opcija. (MM)

plinio cuccurin izbori župan wiliam negri kampanja ladonja nova snaga izbori2009