Prvih 10 mjeseci 24% manje prometnih nesreća

Prvih 10 mjeseci 24% manje prometnih nesreća

10.11.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Iz labinske Policijske postaje izvješćuju da je tijekom deset mjeseci ove godine na prometnicama koje pokriva Policijske postaje Labin evidentirano 223 prometnih nesreća, što je za 24 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od navedenog broja, evidentirane su dvije prometne sa poginulom osobom, 72 prometne sa ozlijeđenim osobama te 149 prometnih nesreća sa materijalnom štetom. Kao najčešća graška radi koje dolazi do prometne nesreće izdvojena je vožnja nepropisanom ili neprilagođenom brzinom koja je bila uzrok u 66 prometnih nesreća. Najčešći su uzrokovatelji vozači životne dobi 31-40 godina koji su prouzrokovali 29 nesreća, vozači životne dobi do 60 godina prouzrokovali su 27 prometnih nesreća dok su vozači do 24 godine prouzrokovali 31 prometnu nesreću.

U trideset prometnih nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola, a kod čak 18 vozača utvrđena je koncentracija alkohola više od 2,00g/kg. Upravo kod prometnih nesreća uzrokovanih alkoholom desile su se najteže posljedice. Poradi proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ policijski službenici vršiti će pojačanu cjelodnevnu kontrolu alkoholiziranosti vozača, i to od sutra do 14. studenog.

I ovim putem djelatnici Policijske postaje Labin pozivaju sudionike u prometu da ne sjedaju za upravljač ukoliko su konzumirali alkoholna pića.

 

prometne nesreće policija pp labin alkohol