Prvi pomotivni koncert labinske građanske inicijative "Novi Labin"

Prvi pomotivni koncert labinske građanske inicijative "Novi Labin"

2.2.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Prvi su nastupili Riječani okupljeni u punk bend pod nazivom Krešo i kisele kiše, a njihovi su brzi i žestoki rifovi bili odlična uvertira za porečki Cirkus i šibenski Beetan Tone.

Napokon odlično posjećena Lamparna! Nakon sušne, gotovo tromjesečne pauze u ovome kulturnom centru mladi Labinjani odazvali su se glazbenome događaju u organizaciji nestranačke građanske inicijative za »Novi Labin«, čiji je cilj potaknuti građane na sudjelovanje u donošenju odluka na lokalnoj razini.

U jednoj od pokrajnjih prostorija prije početka svirke zainteresirani su se zahvaljujući izvrsno opremljenoj brošuri mogli informirati o cijelom projektu, a mnogi su ispunili i pristupnicu za spomenutu inicijativu.

Informiranjem i educiranjem građana o njihovim pravima, mogućnostima i potrebi sudjelovanja u upravljanju lokalnom zajednicom, u ovome slučaju kritične mase mladih, trebalo bi se stati na kraj nezainteresiranosti i a priori odbijanju uključivanja u projekte s predznakom politike.

Prvi su nastupili Riječani okupljeni u punk bend pod nazivom Krešo i kisele kiše, a njihovi su brzi i žestoki rifovi bili odlična uvertira za porečki Cirkus. Nakon nastupa na United festivalu ljetos na Dubrovi, koji je mnogima u sjećanju ostao kao jedan od boljih na propalome festivalu, ska/dub/reggae skupina spremno se odazvala i na drugi koncert u Labinu, a njihov glazbeni pravac dijeli i treći sastav koji je zagrijao Lamparnu ledeno hladne subotnje večeri, šibenski Beetan Tone.

Organizator koncerta najavio je svirke sedam labinskih bendova, među kojima i Orange Stripsa, a osim koncerata u planu su različita događanja.
Slijedeći koncert u Lamparni zakazan je baš na Valentinovo, a nastupiti će legendarni Motusi iz Zagreba te labinski bendovi: Breech Deenower, Mors Ultima Ratio, Useless, Anomalija, Wintergrave, Grief Charisma, te Live Your Choice. Uskoro će izaći i službena najava koncerta.
Više o svemu možete naći na:

www.novilabin.org

www.labinhardcore.com

Novi Labin Lamparna promotivni koncert Krešo i Kisele Kiše Cirkus Beetan Tone nestranačka građanska inicijativa Orange Strips Motus Valentinovo