Provedite dan u šetnji starogradskom jezgrom

Provedite dan u šetnji starogradskom jezgrom

28.9.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 2021. Turistička zajednica Grada Labina organizira rudarsku storytelling turu  koja će se održati 3.10. (nedjelja) u 10:00 sati.

Rudarska storytelling tura - razgled Starogradske jezgre Labina uz pratnju vodičkinje Vedrane Juričić koja je odjevena u Giuseppinu Martinuzzi. Razgled započinje ispred Info punkta Turističke zajednice u Starom gradu Labinu. Upoznati ćete se s povijesnim pričama o Uskocima i legendama grada, otkriti uzbudljive detalje iz života slavnog reformatora Matija Vlačića Ilirika, te tajne labinskog plemstva. Vodičkinja će s ponosom ispričati sve o slavnoj Labinskoj republici i pobuni labinskih rudara. Nakon šetnje uličicama Starog grada posjetiti ćete Narodni muzej kojeg je Lonley Planet uvrstio u top 10 hrvatskih muzeja i zaviriti u uzbudljivu povijest Labina a model rudnika posvećen Labinskoj republici, pružiti će vam pravi doživljaj rudarenja.

Prijave su obavezne i mogu se izvršiti putem linka https://www.istra.hr/hr/svjetskidanturizma2021/320  najkasnije do 1.10. do kraja dana.

Storytelling tura se održava u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri u organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije.


PRsvjetski dan turizma vedrana juričić storytelling stari grad labin