Prosvjednici protiv Rockwoola oslobođeni svih optužbi

Prosvjednici protiv Rockwoola oslobođeni svih optužbi

27.9.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Petorica mještana nisu remetili javni red i mir, a „ilegalni" prosvjed nije bio organiziran, zaključak je današnje presude Prekršajnog Suda u Labinu čime je okončana višemjesečna tužba Ministarstva unutarnjih poslova prema mještanima iz okolice tvornice kamene vune Rockwool. Presuda je izrečena u 13 sati, a suđenjem je predsjedala sutkinja Lorena Frančula Marinović.

Petorica oslobođenih mještana je zadovoljno presudom, međutim nisu nimalo zadovoljni radom policije koja ih kako kažu umjesto da ih štiti, šalje na sud. „Umjesto da nas policija štiti u najtežim trenucima, kada se bojimo za vlastito zdravlje i zdravlje naše djece, policija staje na stranu krupnog kapitala, a nas kao nekakve teroriste vuče po sudovima. Zar smo mi ugrozili nečije zdravlje?", pitaju se mještani i dodaju da nisu nikada sanjali da će morati braniti svoj kraj, život i zdravlje, a kamoli da će u toj borbi biti sami protiv državnih službi i institucija.

Oslobađajuća  presuda ipak je jedna velika pobjeda običnih ljudi protiv nepravde koju previše dugo trpimo. Ovakvu presudu dugujemo i našim odvjetnicima Dubravku Zeljku i Milanku Vukoviću koji su spremno stali u obranu istine nad očitom laži.

 

Aktivisti Udruge Naša zemlja

 

Foto: R. Selan

 

 

Admir Kešetović Vlado Krpan Otavio Marčac nedostaje Adriano Šumberac Mladen Rovis Adriano Šumberac rockwool optužba oslubađajuća presuda