Prosvjed protiv Rockwoola: prelaženjem pješačkog prijelaza blokirali prometnicu Labin – Pazin

Prosvjed protiv Rockwoola: prelaženjem pješačkog prijelaza blokirali prometnicu Labin – Pazin

8.10.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Blokadom pješačkih prijelaza na cesti Labin - Pazin dvjestotinjak stanovnika iz okolice Rockwoola prosvjedovalo je tijekom večeri protiv rada tvornice i, kako tvrde, sve jačeg onečišćenja zraka. Uz zaglušujuću buku sirena, pištaljki te zvižduka hodali su amo-tamo, najprije po jednom, a zatim i po drugom pješačkom prijelazu ne ostavljajući vozilima mjesta za prolaz.

Na ovakav oblik protesta odlučili su se smatrajući da je to učinkovit način da skrenu pozornost na svoj problem koji političari, po njihovom mišljenju, izbjegavaju nadajući se da će oni odustati i pomiriti se s radom Rockwoola.

Prosvjed je počeo oko 18 sati na prilazu tvornici, a zatim se oko 19.15 sati premjestio u Potpićan gdje se potom pretvorio u pasivno zaprečavanje prometa. Vozači u nastalim kolonama uglavnom su pokazivali razumijevanje, a tek su malobrojni reagirali nervozno. Policija je promatrala tijek događanja i vozila preusmjeravala na parkirališta. (R. S.)

 

Izvori:

Glas Istre

Barkun

Večernji list

 

 

 

 

 


 

Prosvjednicima se nije obratio nitko ni iz Rockwoola, gdje proizvodni proces teče normalno, ni iz općinskih vlasti, iako je oko 21 sat prosvjedovalo već 200-tinjak građana. – Ne poduzimaju ništa nego svaljuju odgovornost na Vladu i Županiju, mišljenje je prosvjednika.

Kako je danas državni praznik nisu prometovali ni teški teretnjaci koji iz Rockwoola odvoze kamenu vunu. Prosvjed je završio oko 22 sata.

 

 

Foto: Glas Istre

Rockwool prosvjed ekologija transparenti Udruga Naša zemlja Potpićan zeleni blokada blokada prometnice