Prošlogodišnji Proračun Općine Sveta Nedjelja ostvaren sa 86%

Prošlogodišnji Proračun Općine Sveta Nedjelja ostvaren sa 86%

1.4.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na istoj su sjednici vijećnici Općine Sveta Nedelja prihvatili Izvještaj o ostvarenju Proračuna za 2009. godinu koji je ostvaren 86% od plana. Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, Elio Stepančić kazao je kako prošla godina svakako nije jedna od boljih u posljednjih deset godina.  Veliki udarac Proračunu zadala su nenaplaćena potraživanja i to 1,1 milijuna komunalne naknade, 225 tisuća kuna komunalnog doprinosa, 100 tisuća kuna priključak vode te prihodi od korištenja deponija. Stepančić je izdvojio da uz recesijske i ostale nedaće Proračun još dosta dobro realiziran.

 

Što se tiče ovogodišnjeg Proračuna, može se reći da je godina loše počela. Doduše praksa je da se prvi kvartal u godini Proračun uvijek slabije puni. Pročelnik je istaknuo kako vode računa o svakoj kuni, no ipak će bit teško realizirati neke od usvojenih aktivnosti za koja su Proračunom predvidjeli sredstva.

 

Vijećnik Feruccio Bernaz mišljenja je da industrijska zona Dubrova nije dovoljno valorizirana te kako bi Općina godišnje trebala prihodovati 3-4 milijuna kuna od industrijske zone. Načelnik, Srećko Mohorović i pročelnik nisu se složili s tom konstatacijom.

 

 

proračun sveta nedelja nedešćina srećko mohorović feruccio bernaz