Proračun Općine Kršan uveo nemir u vijećnicu

Proračun Općine Kršan uveo nemir u vijećnicu

3.6.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U petak je u Općini Kršan održana redovna sjednica Općinskog vijeća na kojoj se između ostalog raspravljalo o Proračunu.  Vijećnik Bruno Donadić mišljenja je da je Proračun nije razvojan te da u Općini nema sluha za eventualni razvoj. Također ima primjedbu jer u izvješću koje je dostavljeno vijećnicima nije točno specificirano na što se trošio novac. Iz izlaganja načelnika Općine Kršan, Josipa Kontuša, prozvanim se našao Valdi Runko, bivši načelnik Kršana, te zahtjeva da se za iduću sjednici pripremi Zapisnik koji je predao pri isteku mandata u kojem jasno stoji što je realizirano za njegova mandata. Smatra da se pretendira na činjenicu da su svi problemi u Općini začeti za vrijeme kada je on obnašao funkciju načelnika. Vladimir Benčić, potpredsjednik Vijeća nezadovoljan je raspodjelom novca po mjesnim odborima. Konkretno smatra da je mjesni odbor Potpićan zapostavljen.

ahtjeva da se za iduću sjednicu pripremi Izvještaj u kojem će biti vidljivo koliko je novaca potrošeno zasebno po mjesnim odborima.

Neizostavna tema bila je i tvornica kamene vune Rockwool. Naime izrađena je nova Studija od strane profesora Uršića koja se ne preklapa sa podacima Studije koju je izradila tvrtka Ekonerg.

Većina vijećnika nije bila upoznata sa rezultatima nove studije stoga je predloženo da se za iduću sjednicu vijećnicima dostavi primjerak Studije kako bi se kvalitetno moglo razmotriti problem. Vijećnici su usvojili odluku kojom je košnja trave dodijeljena tvrtki «Entrada», a uređenje živica obrtu «Put».

Rockwool studija Uršić Ekonerg Kršan sjednica odluke Vijeće Put Josip Kontuš Valdi Runko