Pronašla bombu i predala je policiji

Pronašla bombu i predala je policiji

13.2.2020. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija u srijedu, 12. veljače u jutarnjim satima, zaprimila dojavu žene koja je među predmetima pokojnog člana obitelji pronašla predmet nalik na bombu. Na mjesto događaja odmah je izašao djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske, koji je utvrdio da se radi o improviziranoj bojevoj bombi kućne izrade te ju je izuzeo radi sigurnog uništenja.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ''Manje oružja – manje tragedija'' još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Oružje koje je zakonom zabranjeno je: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. 
 

policija bomba oružje pp labin