Promocija knjige „Život s Idi(j)otima“ i dokumentarnog filma „Tusta“

Promocija knjige „Život s Idi(j)otima“ i dokumentarnog filma „Tusta“

6.12.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Labinska Udruga IKS,  uz potporu Grada Labina, Pučkog otvorenog učilišta, Rock Caffea Labin te labinske craft pivovare Labona, u povodu 10. godišnjice smrti Branka Črnca Tuste, prerano preminulog frontmena grupe KUD Idijoti, organizira promociju knjige „Život s Idi(j)otima“ i projekciju dokumentarnog filma „Tusta“.

U četvrtak, 8.12., u Gradskoj Galeriji Labin, s početkom u 18 sati, gost/autor Nenad Marjanović Fric predstavit će svoju autobiografsku knjigu „Život s Idi(j)otima“. Predstavljanje knjige moderirati će Morin Kudić.

Nakon promocije knjige uslijedit će projekcija dokumentarnog filma „Tusta“ redatelja Andreja Koroljeva, koji govori o pulskoj grupi Kud Idijoti te njihovom legendarnom pjevaču. U ovom filmu ima suza i smijeha, puno emocija, a sav taj naboj eksplodira na kraju kada se opisuju zadnji dani života Tuste koji se razbolio od raka.

Program će trajati od 18-22 sata, a po završetku promocije u labinskom Rock Caffeu  organiziran je afterparty i  slušaonica pjesama grupe Kud Idijoti.

 

O autoru:

Nenad Marjanović - dr. Fric je muzičar, novinar i pisac rođen 1964. godine u Puli. Najpoznatiji je kao član kultne postave benda KUD Idijoti u periodu 1985—2000. godina. Snimio je desetak albuma, devet s bendom KUD Idijoti te jedan s bendom Besposličari. Pisanjem se bavi od 1991,. godine od kada pod pseudonimom Dario Mlakar piše za Novi list, suradnik je Starta nove generacije, Vremena zabave i dugogodišnji kolumnista Glasa Istre. Jedan je od pokretača fanzina Čempress i radijske emisije Mali mrak. Radijski je i televizijski voditelj prepoznat u javnosti kao vrhunski satiričar. Jedan je od pokretača najpoznatijeg istarskog web portala Regional Express, urednik i voditelj satirične televizijske emisije Sistematski pregle. Autor je brojnih kratkometražnih igranih filmova. Život s Idi(j)otima je njegova treća objavljena knjiga dok je četvrta knjiga Topnički dnevnici izdana nedavno.


Citat autora:

“Knjiga koju sam napisao je knjiga o mom životu, a glavnica mog života, ona najkreativnija, ona najproduktivnija i vjerojatno najbitnija događala se u periodu 1985. do 2000. Tada sam obilazio klubove diljem Europe, gradio svoje stavove, gradio svoje ime, prezime i nadimak. Najviše elemenata u knjizi vezano je uz KUD Idijote, opisujem sve najvažnije što se događalo na muzičkoj sceni na kojoj sam bio aktivan, opisujem sve, od muzičkih elemenata do onih najgorih, onih ratnih koji su svima nama donijeli status žrtava”


kud idijoti branko črnac tusta nenad marjanović fric život s idi(j)otima tusta rock caffe labin udruga iks labona andreja koroljev gradska galerija labin