Projekti poticanja malog i srednjeg poduzetništva

Projekti poticanja malog i srednjeg poduzetništva

12.4.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici od 25.veljače 2010. godine prihvatila Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010.godinu vrijedan 326 milijuna kuna. Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva će prema Operativnom planu provoditi 18 projekata s potporama za malo gospodarstvo. Operativni plan za 2010. godinu sastoji se od šest poticajnih područja i to: konkurentnost i inovacije, poduzetnička infrastruktura, povoljno financiranje uz subvencije kamata, obrazovanje za poduzetništvo, poticaji za zadrugarstvo i za obrtništvo te projekti koji se financiraju iz sredstava EU.

 

U 18 poticajnih projekata kojima se potiče razvoj malog gospodarstva, državne potpore su namijenjene rastu i razvoju subjekata malog gospodarstva, razvoju poduzetništva žena, mladih, početnika i osoba s invaliditetom, klastera, zadružnog poduzetništva, obrazovanja u obrtništvu, očuvanja obrta i tradicijskih obrta te za nastavak rada Regionalnog centra za poduzetničko učenje za zemlje jugoistočne Europe. Korisnici državnih potpora su subjekti malog gospodarstva trgovačka društva, obrti i zadruge, a u skladu sa zakonodavstvom za državne potpore nisu gospodarski subjekti u poteškoćama.

 

U Operativnom planu za 2010. godinu  u poticajnim programima i mjerama za malo gospodarstvo sudjeluju i druga ministarstva. Detaljne informacije o svakom pojedinom objavljenom Projektu možete dobiti na Internet stranicama Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Posebnu pažnju treba obratiti na datum objave pojedinog projekta budući da od toga datuma započinje teći rok za predaju ispunjenog zahtjeva i pripadajuće dokumentacije. Projekte, aktivnosti i sredstva poticaja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu možete pogledati ovdje.

 

Projekti, aktivnosti i sredstva poticaja u 2010. godini.pdf37.78 KB

 

malo poduzetništvo poduzetništvo gospodarstvo obrt ida istarska razvojna agencija poticaji