[PROGRAM] Ove nedjelje Bela nedeja u Plominu

[PROGRAM] Ove nedjelje Bela nedeja u Plominu

30.9.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ove nedjelje, 4. listopada, živopisni Plomin će već tradicionalno proslaviti Belu nedeju: ponuditi domaće kulinarske specijalitete  i posebna vina, a misnim slavljem najaviti i predstojeći blagdan Majke Božje od Ružara.

 

Središnji događaj započet će u 16 sati  stručnim vođenjem povjesničarke umjetnosti  Rafaele Paliska kroz plominski Stari grad, a na četiri punkta posjetitelji će degustirati neka od zanimljivih jela ovih krajeva koja su bila posluživana od antičkog  do današnjeg doba kao na primjer  datule punjene bademom i paprom te  beskvasne pogače .

 

Uz zvukove  članova KUD-a „Ivan Fonović Zlatela", pulska udruga Vita sanus dd uz neke će delicije ponuditi i medno vino te će zajedno s polaznicima kuharskog usmjerenja  labinske Srednje škole  Mate Blažine otkriti gostima mnoge zaboravljene okuse.

 

Jutarnji program sadrži juniorsko i seniorsko natjecanje u udičarenju, a nastavlja se  misnim slavljem u 11 sati u župnoj crkvi.

 

Turnir u briškuli i trešeti  od 15.30 sati bit će održan u restoranu „Antonio" u Vozilićima, a za najbolje su osigurane primamljive nagrade.

 

Poslijepodnevna zabava na plominskoj Lombordi  bit će začinjena i zvucima dua Super kojega čine Dejan Jedretić na harmonici i Josip Rubinić na trubi, a organizatori nedjeljnog programa su, uz Turističku zajednicu Općine Kršan, Boćarski klub Stepčići i Sportsko-ribolovno društvo Plomin.

 

PROGRAM

 

PR

 

 

 

 

bela nedelja plominska bela nedelja plomin zabava turnir briškula poezija kud zlatela